De Hygiënecode voor de horeca is gebaseerd op Europese wetgeving. Deze wetgeving regelt dat alle levensmiddelenbedrijven volgens de HACCP-beginselen moeten werken. KHN heeft de HACCP-beginselen uitgewerkt in deze hygiënecode. U voldoet aan de wetgeving als u werkt volgens de onderdelen die voor u van toepassing zijn. De code treed in werking op 1 april 2016.
Deze hygiënecode richt zich op horecabedrijven zoals:
- hotel
- pension
- restaurant
- café
- cafetaria
- lunchroom
- cateringbedrijf
Deze bedrijven hebben gemeen dat ze bedrijfsmatig dranken, spijzen of maaltijden aanbieden om ter plekke te eten of te drinken of te bezorgen aan derden. Ook niet-horecabedrijven, zoals bakkers en slagers met vergelijkbare processen mogen gebruik maken van deze Hygiënecode.
In de komende periode wordt u ook door ons geïnformeerd omtrent de wijzigingen. Vraag ernaar tijdens het inspectiebezoek van onze inspecteurs wanneer ze bij u op de zaak zijn.