SIMPEL DESINFECTEREN

Het gebruik van desinfectiemiddelen krijgt in een duurzaamheidsomgeving steeds meer aandacht. Hoe kan het gebruik van chloorhoudende preparaten worden terug gedrongen, zonder het effect van een desinfectie stap te verliezen. De Houwers Groep is via een van haar klanten betrokken geraakt bij het uittesten van een nieuwe desinfectie methode.

Het desinfecteren met gas. Een apparaat dat vloeibaar waterstofperoxide onder hoge druk in een gas omzet van zuurstofradicalen en water. Het gas stroomt een ruimte in en desinfecteert alles waarmee het in contact komt, de handcontactpunten, de apparatuur, de vloeren, de wanden maar ook airco’s en luchtbehandelingssystemen. Proefondervindelijk is vastgesteld dat het desinfecterend vermogen verbluffend is.

Het middel mag niet gebruikt worden op levensmiddelen, dus de producten moeten afgedekt zijn. De oppervlakken hoeven na behandeling niet afgespoeld te worden met water, zoals gebruikelijk bij chloorhoudende desinfectiemiddelen, dit gas heeft namelijk geen residu, het valt uit elkaar in water en zuurstof.

Een proef in een verzorgingshuis heeft de kosten tijdens een uitbraak van het Norovirus met 90% terug gebracht. Het gas is namelijk ook zeer effectief tegen dit buikloopvirus. Door direct de kamer waar de uitbraak plaatsvind te desinfecteren, binnen 2 uur is de kamer alweer te gebruiken, wordt verspreiding van het virus voorkomen naar andere kamers en afdelingen. Kijk op www.simpeldesinfecteren.nl voor verdere informatie.