LET OP DE KLEINTJES

In deze vakantietijd met hoge buiten temperaturen is water natuurlijk een heerlijke vorm van vermaak, ook voor de kleintjes. De zuigelingen zullen nog niet in staat zijn zelf naar een badje of riviertje te kruipen, het zijn de ouders die hier toezien dat ze met het juiste water in contact komen. Maar als de papa’s en mama’s boodschappen gaan doen, willen ze wel goedkoop inkopen om de luxe van een vakantie te betalen.

De goedkoopste babyvoeding is natuurlijk verleidelijk. Als er dan in een stelling met afgeprijsde artikelen “zuigelingenvoeding” met 35% korting wordt aangeboden scheelt dat natuurlijk aanzienlijk in de portemonnee. Toch moeten we de kersverse papa’s en mama’s teleurstellen, deze stunt aanbiedingen zijn niet toegestaan op de zuigelingen voeding. De wetgeving is hier zeer strikt in, zuigelingenvoeding mag op geen enkele manier als reclame of stunt artikel worden ingezet. Niet gratis weggeven, niet afprijzen, geen acties mee houden, kortom, alleen verkopen volgens de geldende prijs.

De aanduidingen op de verpakking mogen ook zeker niet suggereren dat het de ideale voeding is voor uw kind, de aanduidingen zijn strikt voorgeschreven en gelden ook voor de reclame uitingen in de winkel. De Europese Verordening 141 uit 2006 laat niets aan onduidelijkheid over. Voor zuigelingenvoeding en opvolgzuigelingenvoeding geldt dat de ondernemers die dit product verkopen de papa’s en mama’s niet mogen verleiden tot impuls aankopen. Voor de Houwers Groep ook reden om een oogje in het zeil te houden. Wij letten op uw zaak, ook al let u op de kleintjes.