Nieuws

ACCREDITATIE ISO 17020 VERVOLGD

Afgelopen maand heeft de Raad van Accreditatie een herhalingsbezoek afgelegd bij Houwers Holtackers in het kader van de 17020 accreditatie. Beoordeeld werd of de huidige accreditatietoekenning

Lees Meer »

Door de EG Verordening 2073/2005 m.b.t. de microbiologische criteria voor levensmiddelen is vernieuwde belangstelling voor inkoop gekomen. Vraag: ‘Waaruit blijkt dat uw ingekochte grondstoffen of

Lees Meer »

KLEURCODERING EN PUNTENTELLING BIJ INSPECTIES

Houwers Holtackers bv voert als geaccrediteerd inspectiebedrijf voor diverse hygiënecodes deskundige, vertrouwde en onafhankelijke inspecties uit. Tijdens de inspectie worden diverse inspectiepunten door de inspecteur beoordeeld, waaruit een

Lees Meer »

MICROBIOLOGISCHE RICHTWAARDEN IN HYGIËNECODES

In de meeste branche hygiënecodes zijn microbiologische richtwaarden opgenomen waaraan producten die een bepaalde  behandeling (meestal verhitting) hebben ondergaan moeten voldoen. De overheid verlangt van ‘hygiënecodehouders’ dat richtwaarden worden opgenomen in de

Lees Meer »

MEXICAANSE GRIEP EN VOEDSELBEREIDING

Nederland is weer terug van vakantie en ondertussen breidt de Mexicaanse griep én de berichtgeving hierover verder uit. Naast maatregelen die overheid, bedrijven en gezondheidssector nemen, zal de levensmiddelenbranche ook extra

Lees Meer »

9 JUNI: INTERNATIONALE ACCREDITATIEDAG

International Accreditation Forum (IAF) en de International Laboratory Accreditation Cooperation (ILAC) hebben 9 juni uitgeroepen tot een jaarlijks terugkerende internationale accreditatiedag, om het belang van

Lees Meer »

DESINFECTIEMIDDELEN

Desinfectiemiddelen zijn al jaren in gebruik voor het elimineren van bacteriën en virussen in de levensmiddelenindustrie. De toelating van deze middelen werd geregeld door het

Lees Meer »

HYGIËNISCH MACHINE ONTWERP

Bij de aanschaf van nieuwe keukenapparatuur worden vele zaken beloofd over werking en effectiviteit. Maar hoe weet je nu of de apparatuur ook goed te reinigen is

Lees Meer »

RISICOBEOORDELING NOROVIRUS

Recentelijk stond het wereldberoemde driesterrenrestaurant ‘The Fat Duck’ van Heston Blumenthal in de UK in het nieuws: liefst 529 mensen zijn ziek geworden na het

Lees Meer »

START IJSSEIZOEN

De start van het ijsseizoen kon niet beter voor de meeste professionele ijsbereiders. Het gunstige paasweer heeft voor topomzetten en lege ijsbakken gezorgd. Of ook de

Lees Meer »

CURSUS OF TOETS

Food-medewerkers dienen over voldoende toepasbare hygiënekennis te beschikken bij de uitvoering van hun dagelijkse werkzaamheden. Dat kan op allerlei manieren: interne trainingen, begeleiding op de werkvloer

Lees Meer »

PUNTENTELLING EN STICKER VOEDSELVEILIGHEID

In de inspectierapporten die Houwers Holtackers opstelt wordt standaard een puntentelling gehanteerd. In het rapport is sprake van een groot aantal beoordelingspunten (meetpunten). Afhankelijk van het belang van

Lees Meer »

WEBBASED APPLICATIE GROOT SUCCES!

Continue beschikbaarheid van inspectieresultaten, gewoonste zaak van de wereld. Voor onze klanten is Houwers Holtackers constant bezig om het zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken.

Lees Meer »

INSPECTIEDRUKTE SUPERMARKTEN

Het Centraal Bureau Levensmiddelen heeft vorige week laten weten dat de klant uiteindelijk moet meebetalen aan de kostenstijging als gevolg van onder meer herinspecties van de VWA

Lees Meer »

WWW.WAAROMDAAROM.NU

Houwers Holtackers is recent gestart met een pilot instructies en toetsen via internet. Op de site www.waaromdaarom.nu kunnen klanten en medewerkers na aanmelding gebruik maken

Lees Meer »

CERTIFICERING EN 2073 RICHTLIJN

Door de EG Verordening 2073/2005 m.b.t. de microbiologische criteria voor levensmiddelen is vernieuwde belangstelling voor inkoop gekomen. Vraag: ‘Waaruit blijkt dat uw ingekochte grondstoffen of

Lees Meer »

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK

Per 1 september zijn twee afstudeerders, Marco Harijgens en Lisan van Zante bij Houwers Holtackers actief. Zij volgen de opleiding Commerciele Economie aan de Avans

Lees Meer »

RATTENVLEES

Het ministerie van Sociale Zaken van India heeft onlangs besloten een promotiecampagne te starten voor de consumptie van rattenvlees. Volgens het ministerie is dat een

Lees Meer »

BOERENMELK IN IJS!

Terug naar de natuur: de volle smaak van verse koemelk rechtstreeks van de boer verwerken in je ijs of andere zelfgemaakte producten. Het is een

Lees Meer »

MELDWIJZER CALAMITEITEN

Schandalen zijn van alle tijd, zoals recentelijk met de besmette mozzarella kaas in Italie, waar opzet in het spel is! Maar dikwijls ontstaan besmettingen onverwacht

Lees Meer »

ZWAARTEPUNT TOEZICHT VWA VERSCHUIFT

Levensmiddelenbedrijven die risico’s voor de voedselveiligheid aantoonbaar weten te beheersen krijgen van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) minder controles. Bedrijven die de risico’s niet

Lees Meer »

NANO’S IN VOEDSEL EEN RISICO?

De opmars van nanotechnologie heeft ook zijn intrede in de voedingsmiddelenindustrie gedaan. De technologie van zeer kleine deeltjes (1 nanometer = 1 miljoenste millimeter) wordt

Lees Meer »

EG 2073 RICHTLIJN WAT EN HOE?

De EG richtlijn 2073/2005, ook wel de Europese Verordening Microbiologische Criteria voor levensmiddelen genoemd, is van toepassing voor alle levensmiddelenbedrijven. Deze geldt al vanaf 1

Lees Meer »

VAN 2007 NAAR 2008

Op de valreep van 2007 kijken wij even terug op dit jaar en vooruit op het jaar dat gaat komen. Voor onze klanten was 2007

Lees Meer »

HET WAAROM, DAAROM BOEKJE

Nederland kent enkele tientallen branche-gerichte hygiënecodes. Bij de ontwikkeling van de nieuwe versies van deze codes heeft de overheid bepaald dat bedrijven meer aandacht moeten

Lees Meer »

WELKOM WIL

Vanaf oktober 2007 heeft een nieuwe medewerker het Houwers Holtackers team versterkt. Houwers Holtackers heeft de ambitie om de komende jaren sterk te groeien. De

Lees Meer »