GOEDE BEHEERSING VOEDSELVEILIGHEID BIJ CATERAARS, KEURSLAGERS EN TANKSTATIONS

In het kader van ‘openbaarmaking controleresultaten’ voedselveiligheid bij formulebedrijven zijn onlangs de resultaten van enkele formules gepubliceerd (keurslagers, enkele cateraars en tankstations). Deze zijn terug te vinden op de site van de VWA. U kunt de link onderaan in dit bericht volgen om het webdossier met resultaten te raadplegen. Houwers Holtackers heeft in het afgelopen jaar al een aantal klanten begeleid in de voorbereiding op het veranderde toezicht van VWA.

Uit controles van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) blijkt dat keurslagers en de landelijk bekende cateraars en tankstations hun voedselveiligheid goed op orde hebben. Per 19 december zijn de uitkomsten van inspecties bij deze categoriën bedrijven beschikbaar op de website van de VWA. De gegevens over supermarkten, bakkerijen, hotel- en restaurantketens volgen in de loop van 2009.

Levensmiddelenbedrijven die risico’s voor de voedselveiligheid aantoonbaar weten te beheersen, krijgen van de VWA minder controles. In de toezichtsystematiek van de VWA zijn dat ‘groene’ bedrijven. Bedrijven, die de risico’s niet aantoonbaar weten te beheersen, krijgen extra aandacht. Dat zijn ‘oranje’ bedrijven. Bij de bedrijven in de categorie ‘rood’ zet de VWA extra middelen in om acute risico’s te voorkomen.

Indien u het webdossier ‘Toezicht formulebedrijven levensmiddelen’  legt uit hoe het bonus-malusprincipe uitpakt voor de verschillende toezichtniveaus. De systematiek is als eerste uitgewerkt voor formulebedrijven in de levensmiddelensector. Dat zijn de landelijk bekende supermarkten, bakkerijen, cateraars, tankstations, hotel- en restaurantketens.

bron: www.vwa.nl