CONSUMENT CHECKT UW KLEUR!

Loopt u ook weleens langs een restaurant of supermarkt en vraagt u zich dan ook weleens af: “Het zal toch wel gecontroleerd worden”? De tijd dat de overheid tweemaal per jaar een onaangekondigde inspectie uitvoert bij een restaurant of supermarkt ligt ver achter ons. De eerste verantwoordelijke voor veilig voedsel is de ondernemer zelf en hij moet d.m.v. zelfcontrole de voedselveiligheid garanderen. Recent heeft Houwers Holtackers de site www.goedvoedsel.nu gelanceerd. Op deze website staan locaties vermeld die dankzij de inspecties van Houwers Holtackers hebben aangetoond “goed voedsel” te maken en daarmee ook het vertrouwen genieten van de Voedsel en Waren Autoriteit.

Houwers Holtackers is het eerste zelfcontrolesysteem voor individuele bedrijven en ketens op basis van branche hygienecodes. Dit zelfcontrolesysteem is na veelvuldig onderzoek door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) erkend. Hiermee spreken zij het vertrouwen uit in de inspectiemethodiek van Houwers Holtackers.

De bedrijven worden op de site vermeld als zij voldoende scoren bij onaangekondigde inspecties. Een extra bekroning voor goed werk is dat de VWA een rechtstreekse koppeling heeft gemaakt naar deze site. Consumenten kunnen voortaan via hun pda of via internet checken of het goed zit met de voedselveiligheid in een restaurant, supermarkt of snackbar.

Bent u ook nieuwsgierig naar de “groene” locaties: www.goedvoedsel.nu! Deze website toont alle deelnemende combinaties binnen het zelfcontrolesysteem van Houwers Holtackers. Op deze website kunt u tevens meer informatie vinden over deelname aan dit unieke controlesysteem. Blijf bij de tijd en laat de consument zien dat u uw zaken op orde heeft!