VERMINDER HET TOEZICHT DOOR DE VWA

Als ondernemer zelf controles laten uitvoeren waarmee je de VWA (Voedsel en Waren Autoriteit) en de consument laat zien dat het goed zit met de voedselveiligheid in uw bedrijf. Dit is sinds 1 juni 2010 een feit!

De inspectiemethode van Houwers Holtackers is recent als eerste erkend door de Voedsel en Warenautoriteit voor een adequaat zelfcontrolesysteem voor bedrijven en ketens die werken volgens een hygienecode.

Het inspectiebedrijf Houwers Holtackers is als enige geaccrediteerd voor inspecties binnen verschillende branches. Vanaf heden komt daar opnieuw een unieke prestatie bij; de erkenning van het zelfcontrolesysteem. De inspecties die Houwers Holtackers verzorgd worden op deskundige en onafhankelijke wijze uitgevoerd. Na een lang traject van bijwoningen en bureaustudies heeft de Voedsel en Waren Autoriteit dermate vertrouwen in de beoordelingen van Houwers Holtackers gekregen, dat zij inspectieresultaten van dit bedrijf overnemen.

Bij een groen (voldoende) resultaat, betekent dit verminderd toezicht vanuit de overheid voor het betreffende bedrijf. Daarnaast heeft de VWA, in haar streven meer openheid te geven over inspectieresultaten, een snelkoppeling gemaakt vanaf haar site naar de deelnemende bedrijven aan dit zelfcontrolesysteem.

Locaties die in aanmerking komen voor verminderd overheidstoezicht worden vermeld op de site: www.goedvoedsel.nu