Nieuws
Inkoop buiten DC om een papieren tijger!
De CBL code beschrijft het proces van een supermarkt die is aangesloten bij een organisatie, die inkoopt bij een inkooporganisatie. Het CBL heeft bij het
Street food
‘Street food’, kleine gerechtjes en lekkernijen die je uit de hand kunt eten. Gerechten met niet alledaagse smaken. Vaak is een van de doelstellingen mensen
Samen, doen!
Het jaar zit er bijna weer op. Voor de één was het een topjaar, voor de ander een dramatisch jaar. De economie binnen ons land
Softijs en milkshakes
Tijdens de inspecties valt het onze inspecteurs op dat in de supermarkten ook softijs en milkshakes verkocht word als fun artikel. Op zich helemaal niets
VOEDINGSCENTRUM BRENGT KEUKENBLUNDERS AAN HET LICHT
1 op de 5 Nederlanders realiseert zich niet dat een goed ogende pastasalade niet meer te vertrouwen is als die langer dan 2 uur buiten
Impressie symposium Focus op Voedselveiligheid
Regelmatig worden door de Houwers Groep voor al haar relaties informatiemiddagen georganiseerd. Dit jaar hebben Houwers Groep en Food Hospitality hun krachten gebundeld en het
Tips om veilig om te gaan met vlees
Tijdens het middagsymposium van 24 september j.l. gaf Henk Arts van het RIVM ons het volgende inzicht over pathogenen. Het grootste gevaar met pathogenen zit
INTRANET HOUWERS GROEP VERNIEUWD
Met trots kunnen wij u melden dat het HG-intranet is vernieuwd! De gehele intranet omgeving is in een nieuw jasje gestoken. Zoals u van ons
BACK TO NATURE!
Levensmiddelen direct van de bron, uit eigen omgeving. Mensen willen weten waar hun product vandaan komt en de voorkeur gaat steeds meer naar onbehandelde levensmiddelen.
GROEN LICHT VOOR UW BEDRIJF
Met voedselveiligheid neem je geen risico! Voedselveilig werken en kosten besparen, daar kan Houwers Groep u bij helpen. Wij kennen als geen ander de ingewikkelde
INTRANET IN EEN NIEUW JASJE
Middels een beschermde login kunnen onze klanten op het Houwers Groep intranet de inspectierapporten en monstername inzien. Om het verbeterproces te borgen is het tevens
HOUWERS GROEP HELPT MET PRAKTISCHE TOOLS
Op onze website www.houwersgroep.nl vindt u handige informatie. Zo vindt u onder de link: allergenenkaart, een lijst waar per allergeen wordt beschreven in welke producten
ONTDOOIEN VAN GEVROREN (KIP) PRODUCTEN
Tijdens de inspecties komen onze inspecteurs regelmatig tegen dat in de koeling of koelcel diverse producten zoals zelf ingevroren kipproducten ingekochte kipsnacks en kiphamburgers worden
HEPATITIS E NIEUWE BEDRIJGING VOOR DE MENS!
Het RIVM trekt bij de minister aan de bel, er is een toename van het aantal Hepatitis E patiënten. Het is een virus dat een
Ernstige tekortkoming binnen de bakkerij
Als inspecteurs bezoeken wij regelmatig bedrijven binnen de sector brood en banket. Helaas komen wij af en toe situaties tegen die meteen tot een oranje
LET OP DE KLEINTJES
In deze vakantietijd met hoge buiten temperaturen is water natuurlijk een heerlijke vorm van vermaak, ook voor de kleintjes. De zuigelingen zullen nog niet in
MIDDAGSYMPOSIUM FOCUS OP VOEDSELVEILIGHEID
Datum: donderdag 24 september a.s. Tijdstip: 13.00-17.15 uur Locatie: Hotel Landgoed Zonheuvel te Doorn Houwers Groep en Food Hospitality organiseren op donderdag 24 september het
SHANGHAI, THE BUND
How is it already about to be July? Time has flown by quick, and July is quickly approaching! I bet you’re wondering what are some
FOODCONTACTMATERIAL
U heeft het zeker wel eens voorbij horen komen maar wat is het en wat kunt u er mee? Eenvoudig gezegd draait het allemaal om
VERWERKING VAN RAUWE MELK IN SCHEPIJS
We zien het steeds vaker en we krijgen er steeds vaker vragen over… het verwerken van rauwe melk in schepijs. Hoe zit het nou eigenlijk?
MIDDAGSYMPOSIUM FOCUS OP VOEDSELVEILIGHEID
Datum: donderdag 24 september a.s. Tijdstip 13.00-17.15 uur Locatie: Hotel Landgoed Zonheuvel te Doorn Houwers Groep en Food Hospitality organiseren op donderdag 24 september het
GOEDE ZORG IN DE ZOMERPERIODE
Bij mijn inspectieronde bij een van onze klanten in het oosten van het land viel me op dat op alle prikborden in de keukens een
SAVE THE DATE: 24 SEPTEMBER, FOCUS OP DE VOEDSELVEILIGHEID
Houwers Groep en Food Hospitality organiseren op donderdag 24 september het symposium Focus op Voedselveiligheid. Tijdens deze middagbijeenkomst geven experts inzicht in relevante ontwikkelingen op
KOUD DE ZOMER IN
Ze komen er aan, de mooie zomerdagen vol zon en zwoele avonden. Velen beginnen de hardware hiervoor al tevoorschijn te halen. Barbecues worden afgestoft, houtskool
NIEUW INFOBLAD 76 VAN NVWA VERSCHENEN
In april 2015 heeft de NVWA het gewijzigde Infoblad 76 “Charitatieve instellingen en organisaties” gemaakt, welke in 2016 is gepubliceerd. Er zijn scherpere regels voor
E-LEARNINGSMODULE WAAROM…? DAAROM…! VERNIEUWD
Met genoegen kunnen wij u melden dat onze e-learningsmodule Waarom…? Daarom…! vanaf begin april is vernieuwd! De eerste toetsen in de nieuwe omgeving zijn inmiddels
ONGEDIERTE EN BAKKERIJ
Veel bakkerijen hebben een ongediertebestrijder aangetrokken om ongedierte in de bakkerij te bestrijden. Bestrijden is een optie, maar beter is om ongedierte geen kans te
DOGGY BAG!
Mag je op een buffet Doggy Bags aanbieden om de producten die je niet verkoopt mee te geven voor consumptie elders? De drang om voedselverspilling
KLEINSCHALIG WONEN EN GEZONDE VOEDING
Kleinschalig wonen en gezonde voeding Binnen de zorg neemt het kleinschalig wonen inmiddels een steeds grotere plaats in. Hiervan is sprake wanneer zorg geboden wordt
LEVERING AAN DERDEN AANVULLENDE VERPLICHTINGEN
Ondernemers die leveren aan andere ondernemers moeten meer waarborging bieden op de voedselveiligheid dan de ondernemer die zijn producten in de eigen winkel verkoopt. De
LEKKERE SLAGROOM MAAR WAT NU?
De ijssalons zijn uit hun winterslaap en de eerste zonnestralen hebben er voor gezorgd dat de ijsvitrines gevuld zijn met dat heerlijke ambachtelijke ijs. Het
VISBEDRIJF FOPPE “ROOD” BIJ NVWA
Na de dramatische Salmonella uitbraak lijkt de NVWA het vertrouwen niet terug te hebben in de producent van de gerookte zalm. Uit een bericht op
ZUIGELINGENVOEDING BEWAREN IS EEN CCP
Na het lezen van de voorschriften voor het bewaren van zuigelingenvoeding zie je eigenlijk wat je wist, zuigelingenvoeding is kritisch en bestemd voor zeer kwetsbare
ALS HET SEIZOEN WEER START
Nog een maandje en het winsterseizoen zit er weer op. Veel seizoenbedrijven starten met de voorbereidingen voor het naderende seizoen. Het is het ideale moment
DE HOUWERS GROEP HELPT MET PRAKTISCHE TOOLS
Nieuw jaar betekent nieuwe lijsten. Vele van u weten inmiddels de gratis downloads op onze website te vinden. De HACCP weekregistratieformulieren kunt u downloaden en
AANVULLENDE PROCESSEN OP DE HYGIËNECODE
Bij het inspecteren door de inspecteurs van HG wordt bij aanvang van de inspectie de scoop vastgesteld van een bedrijf. Dit houdt in dat wordt
INVOERVERBOD VAN VISSERIJPRODUCTEN UIT SRI LANKA
Sri Lanka wordt volgens het Uitvoeringsbesluit 2014/715/EU geïdentificeerd door de Commissie als een niet-meewerkend derde land in de bestrijding van illegale, ongemelde en ongereglementeerde visserij.
DE DROOGTE VOORBIJ
De trend is gezet, de doorgebakken hamburger heeft zijn langste tijd gehad als wij de nieuwtjes op de HORECAVA bekijken. De pop-up burger is hot
HOUWERS GROEP ACTIEF OP DE IJSVAK 2015
Traditioneel is de eerste week van februari de periode dat de IJsvak weer plaatsvindt. De beurs voor ijsbereiders, georganiseerd door de VAIJ (Vereniging Ambachtelijke IJsbereiders),
HOUWERS GROEP OP DE HORECAVA 2015
Van 12 t/m 15 januari jl. was de Houwers Groep op de Horecava. Hier hebben wij in onze compleet nieuwe stand laten zien wie wij
ONDERSCHATTING GEVAAR ONVEILIG GEBRUIK HUISHOUDCHEMICALIËN
Jaarlijks gebeuren er duizenden ongelukken met huishoudchemicaliën. Kinderen onder de 5 jaar lopen het grootste risico. VeiligheidNL en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) willen
ZIEKMAKERS ZIE JE NIET
Jaarlijks lopen ongeveer 700.000 Nederlanders een voedselinfectie op. Dat komt neer op ongeveer 2.000 ziektegevallen per dag. Je zou het misschien niet verwachten, maar veel
DE BASIS IS AANWEZIG EN NU VERDER…
Veel gehoorde kreten vanuit de praktijk ‘hetzelfde werk uitvoeren met minder mensen’, ‘de ene bezuinigingsronde na de andere’, ‘meer werk verzetten in minder tijd’…..de zorg
VOEDSELVEILIGHEID EN ZELFCONTROLE
Het jaar 2014 is bijna voorbij. Een bewogen en bijzonder jaar. Op papier is de crisis voorbij, het aantal mensen onder de armoede grens is
WEET WAT MEN EET
Inmiddels is het bijna zover, van onverpakte producten moet bij het verstrekken van voedsel de allergenen informatie beschikbaar zijn voor de consument. In deze nieuwsbrief
ALLERGENEN EG VERORDENING 1169/2011
In het kader van de EG Verordening 1169/2011 Voedselinformatie aan consumenten geldt binnenkort dat allergenenvermelding ook van toepassing is op onverpakte producten die binnen de
SYMPOSIUMVERSLAG 25 SEPTEMBER 2014: ALLERGENEN
Regelmatig worden door de Houwers Groep voor al haar relaties informatiemiddagen georganiseerd. Tijdens het middagsymposium van september j.l.. is een boeiend verhaal verteld over allergenen.
VOEDINGSWAARDETABEL WEL OF NIET VERPLICHT?
Voor een ieder is bekend dat er vanaf 14 december 2014 allergenen vermeld moeten kunnen worden bij onverpakte producten. Dus op een buffet van een
NVWA KONDIGT TIJDELIJKE INTERVENTIE NORM VOOR CHLORAAT IN LEVENSMIDDELEN AF
Chloraat in levensmiddelen is voor menig ondernemer onbekend. Chloordioxine als desinfectiemiddel is des te bekender voor ondernemers. Wat blijkt uit de onderliggende stukken van de
VERSLAG SYMPOSIUM 25 SEPTEMBER 2014 “WELZIJN IN DE ZORG”
In een prachtige, nieuwe ambiance werd de middag afgetrapt door directeur Toos Houwers. In haar openingsbetoog refereerde zij aan de lange band met het Radboudumc