HET IS BIJNA ZOVER

Nog een paar weken dan hebben de scholieren die examen gehad hebben een zee van vrije tijd die zij graag komen opvullen en verzilveren. Uit alle mogelijke segmenten bieden zij zich aan om u een handje te mogen helpen. Iedereen kijkt anders aan tegen deze nieuwe instroom waarvan vrijwel zeker is dat er maar een enkeling het werk zo leuk vind dat hij of zij langer blijft of daar later tijd voor wil maken. De één vind het geweldig, de ander een last.

Welk segment het ook is, u heeft één ding gemeen. U moet ook deze ‘vreemde eenden’ gerichte instructie geven. Het geven van instructie is een basisvoorwaarde in alle hygiënecodes. Hoeveel instructie zij moeten krijgen staat nergens beschreven maar het handigste is om dit af te stemmen op de werkzaamheden die zij gaan doen. Iemand in de bediening hoeft niets te weten van de bereiding en andersom.

Het gericht geven van instructie heeft een paar voordelen. Als eerste scheelt het u zelf een heleboel tijd. Als tweede kunt u een deel van deze bespaarde tijd besteden aan het kweken van bewustwording. Mensen die snappen waarom iets moet zoals het moet, vinden het werk over het algemeen leuker om te doen en zijn productiever.

Investeer dus een beetje van uw kostbare tijd in kennis, het kan u, de vaste medewerkers en de vakantiekracht veel tijd besparen.