MEELMOTTEN IN UW ZAAK, WAT TE DOEN

Meelmotten en andere insecten kunnen bron zijn van kruisbesmettingen die voorkomen of bestreden moet worden. Zoals de naam al doet vermoeden houdt de meelmot zich met name op bij bedrijven met voorraden droogproduct, zoals in supermarkten en magazijnen van keukens. Voorkom ‘mot’ in deze periode van het jaar.

Indien u overlast van motten waarneemt omdat ze rond vliegen in uw bedrijfsruimte dan bent u eigenlijk al te laat. De motten zelf eten niets meer. Zij hebben zich al vol gevreten als rups. Daarna trekken zij zich terug in hun cocon en zullen ze ontpoppen tot ‘nachtvlinder’. Een legsel van een mot kan tussen de 100-150 eitjes bedragen. Binnen 3 weken is de cyclus rond en vliegen ze rond in uw bedrijfsruimte. Er worden verschillende soorten meelmotten.

Het is een pittige klus om de meelmot te verdrijven uit een bedrijfsruimte. Het begint met het verwijderen van de gehele besmette voorraad product(en). Vervolgens moeten de opslagplaatsen en opslagmaterialen goed schoon gemaakt worden. Ook op moeilijk bereikbare plaatsen zoals naden en kieren. Azijn is een prima middel hiervoor, aangezien de meelmot hier niet tegen kan. Na een kleine maand kan het effect worden gemeten aangezien dan de cyclus van ei tot mot rond is.

De uitgevlogen mannetjesmotten kunnen ook met feromoon (geurstof) vallen worden gevangen hiermee wordt voorkomen dat ze de vrouwtjes motten kunnen bevruchten. Mocht u aanvullende vragen hebben, schroom niet om contact met ons kantoor op te nemen. Wij helpen u graag verder.