Nieuws

Gespot in ‘t veld!

We merken grote behoefte aan bevestiging van hygiënisch en voedselveilig handelen, nu bedrijven coronamaatregelen hebben genomen. In elke sector pakken we de inspecties weer op.

Lees Meer »

Inspecties in coronatijd

https://houwersgroep.nl/wp-content/uploads/2020/03/houwersgroep-coronaheader.jpg Wij nemen gepaste maatregelen, net als u Door heel Nederland worden maatregelen getroffen om het nieuwe Coronavirus COVID-19 zoveel mogelijk in te dammen. Houwers

Lees Meer »

Uit verscherpt toezicht, en nu?

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) houdt toezicht op de voedselveilige productie van eet- en drinkwaren bij bedrijven die voedsel direct aan consumenten leveren. Als

Lees Meer »

Handen wassen

De meeste mensen wassen gemiddeld 7 seconden hun handen. Om goed je handen te wassen heb je echter 30 seconden nodig! Goede hygiëne en de

Lees Meer »

E-learning Zorg Afdelingen

Hoe krijg ik al mijn medewerkers op de afdelingen HACCP-getraind? Wisselende diensten, meerdere locaties, wisselend personeel, vrijwilligers etc., deze factoren spelen allemaal mee. Wij hebben

Lees Meer »

Bakkersvak

Dé vakbeurs voor de bakkerij vindt plaats op 1, 2 en 3 maart in de Evenementenhal in Gorinchem. Houwers Groep is er aanwezig met een

Lees Meer »

IJsVak

Gelijktijdig met Bakkersvak is de IJsVak. Deze vakbeurs voor de ambachtelijke ijsbereider vormt het toneel voor de IJsVak-wedstrijden om De Gouden IJsspatel en De Gouden

Lees Meer »

Terugblik Horecava

Van 13 t/m 16 januari stond Houwers Groep op de Horecava beurs. Met ons ‘petit’ pofferkraampje bevonden wij ons naast het podium van de Lekkerste

Lees Meer »

Kennisdag Boeien & Binden

Wat hebben we genoten tijdens de kennisdag ‘Boeien & binden’ op maandag 25 november. Het was een interactief programma met diverse sprekers die boeiend vertelde

Lees Meer »

Kennisdag Boeien & Binden

Houwers Groep viert feest! Al dertig jaar zetten we de toon als inspecteurs van hygiëne en voedselveiligheid. En al dertig jaar delen we onze kennis

Lees Meer »

Allergenen: train uw medewerker!

Veilig voedsel is voor iedereen belangrijk, met speciale aandacht voor mensen met een voedselallergie! Een voedselallergie kan bij personen symptomen veroorzaken variërend van milde tot

Lees Meer »

Sulfiet in vlees

Éen van de allergenen op onze allergenenkaart is sulfiet. We besteden hier extra aandacht aan, omdat er opnieuw door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Lees Meer »

Muizen

Het is een grote uitdaging en onze inspecteurs besteden dan ook bij elk bezoek opnieuw aandacht aan welke weringsmaatregelen er zijn genomen om te voorkomen

Lees Meer »

Toxoplasmose

Plots werd het nieuws erdoor beheerst en iedereen had er een mening over: toxoplasmose! Door de vele berichten wordt het, zoals vaker gebeurt, erg lastig

Lees Meer »

Vertrouwen geven

Als geaccrediteerd inspectiebedrijf worden wij jaarlijks gecontroleerd door de Raad voor Accreditatie (RvA), zij zijn door de overheid aangewezen als nationale accreditatie-instantie, met als doel

Lees Meer »