Nieuws

Handen wassen

De meeste mensen wassen gemiddeld 7 seconden hun handen. Om goed je handen te wassen heb je echter 30 seconden nodig! Goede hygiëne en de

Lees Meer »

E-learning Zorg Afdelingen

Hoe krijg ik al mijn medewerkers op de afdelingen HACCP-getraind? Wisselende diensten, meerdere locaties, wisselend personeel, vrijwilligers etc., deze factoren spelen allemaal mee. Wij hebben

Lees Meer »

Bakkersvak

Dé vakbeurs voor de bakkerij vindt plaats op 1, 2 en 3 maart in de Evenementenhal in Gorinchem. Houwers Groep is er aanwezig met een

Lees Meer »

IJsVak

Gelijktijdig met Bakkersvak is de IJsVak. Deze vakbeurs voor de ambachtelijke ijsbereider vormt het toneel voor de IJsVak-wedstrijden om De Gouden IJsspatel en De Gouden

Lees Meer »

Terugblik Horecava

Van 13 t/m 16 januari stond Houwers Groep op de Horecava beurs. Met ons ‘petit’ pofferkraampje bevonden wij ons naast het podium van de Lekkerste

Lees Meer »

Kennisdag Boeien & Binden

Wat hebben we genoten tijdens de kennisdag ‘Boeien & binden’ op maandag 25 november. Het was een interactief programma met diverse sprekers die boeiend vertelde

Lees Meer »

Kennisdag Boeien & Binden

Houwers Groep viert feest! Al dertig jaar zetten we de toon als inspecteurs van hygiëne en voedselveiligheid. En al dertig jaar delen we onze kennis

Lees Meer »

Allergenen: train uw medewerker!

Veilig voedsel is voor iedereen belangrijk, met speciale aandacht voor mensen met een voedselallergie! Een voedselallergie kan bij personen symptomen veroorzaken variërend van milde tot

Lees Meer »

Sulfiet in vlees

Éen van de allergenen op onze allergenenkaart is sulfiet. We besteden hier extra aandacht aan, omdat er opnieuw door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Lees Meer »

Muizen

Het is een grote uitdaging en onze inspecteurs besteden dan ook bij elk bezoek opnieuw aandacht aan welke weringsmaatregelen er zijn genomen om te voorkomen

Lees Meer »

Toxoplasmose

Plots werd het nieuws erdoor beheerst en iedereen had er een mening over: toxoplasmose! Door de vele berichten wordt het, zoals vaker gebeurt, erg lastig

Lees Meer »

Vertrouwen geven

Als geaccrediteerd inspectiebedrijf worden wij jaarlijks gecontroleerd door de Raad voor Accreditatie (RvA), zij zijn door de overheid aangewezen als nationale accreditatie-instantie, met als doel

Lees Meer »

Harmonisatieoverleg NVWA

Sinds 2008 is het zelfcontrolesysteem van Houwers Groep geaccepteerd door de NVWA. Op basis van de interventienormen die de NVWA gebruikt, werken ook onze inspecteurs.

Lees Meer »

OH MIJN TERRAS…

Steeds meer eetcafés, cafetaria’s en fastservice bedrijven hebben een klein of groter terras. Een heerlijke plek waar mensen even kunnen verpozen. Een plek waar ze

Lees Meer »

WAAROM…? DAAROM…! LIVE!

Het nieuwe digitaal toets- en ontwikkelplatform voor Voedselveiligheid is sinds vandaag live gegaan!! De e-learningmodule “Voedselveiligheid voor woonvormen” is de eerste module die online staat.

Lees Meer »

TERUGBLIK BAKKERSVAK

Het is nog maar een maand geleden en er is sindsdien al zoveel gebeurd. Drie dagen Bakkersvak, wat een succes was het weer. Naast vele

Lees Meer »