Nieuws

Handen wassen
De meeste mensen wassen gemiddeld 7 seconden hun handen. Om goed je handen te wassen heb je echter 30 seconden nodig! Goede hygiëne en de

E-learning Zorg Afdelingen
Hoe krijg ik al mijn medewerkers op de afdelingen HACCP-getraind? Wisselende diensten, meerdere locaties, wisselend personeel, vrijwilligers etc., deze factoren spelen allemaal mee. Wij hebben

Strandtenthouders opgelet!
De maand maart staat weer voor de deur. Het moment waarop het opbouwen van de paviljoens start. Wij begrijpen dat er ontzettend veel bij komt

Uitreiking Voedselveiligheid Bokaal Horecava 2020
Voorthuizen, 30 januari Robbert de Veen neemt eerste Voedselveiligheid Bokaal in ontvangst van Houwers Groep Robbert de Veen van De Daltons in Voorthuizen is door

2020: Voedselveiligheid hoog op agenda NVWA
Voedselveiligheid is het grootste publieke belang waar de NVWA op toeziet. In totaal vallen 8 domeinen onder dit publieke belang. De NVWA besteedt in 2020

Bakkersvak
Dé vakbeurs voor de bakkerij vindt plaats op 1, 2 en 3 maart in de Evenementenhal in Gorinchem. Houwers Groep is er aanwezig met een

IJsVak
Gelijktijdig met Bakkersvak is de IJsVak. Deze vakbeurs voor de ambachtelijke ijsbereider vormt het toneel voor de IJsVak-wedstrijden om De Gouden IJsspatel en De Gouden

Terugblik Horecava
Van 13 t/m 16 januari stond Houwers Groep op de Horecava beurs. Met ons ‘petit’ pofferkraampje bevonden wij ons naast het podium van de Lekkerste

Dit worden de foodtrends van 2020
Jaarlijks worden we overspoeld met talloze voedingstrends en de nieuwste hypes om gezond te eten of af te vallen. De inkt van het ene dieetboek

Fijne dagen en een gezond 2020
Voor ons is het jaar voorbij gevlogen, we hebben een prachtig jaar gehad. Een ieder daarvoor hartelijk dank voor het vertrouwen in ons bedrijf! Ook

Nieuw: open training Hygiënecode IJs
De nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding gaat per 1 maart 2020 van kracht. Om ondernemers bij te spijkeren over deze nieuwe hygiënecode, organiseren de

Horecava, Bakkersvak en IJsVak 2020
Reserveer een van de data in uw agenda, wij ontmoeten u graag op een van de beursdagen! Horecava De beste start van het nieuwe jaar

Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding beschikbaar
De Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding is beschikbaar op de website van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Het document gaat per 1 maart 2020 van kracht.

Kennisdag Boeien & Binden
Wat hebben we genoten tijdens de kennisdag ‘Boeien & binden’ op maandag 25 november. Het was een interactief programma met diverse sprekers die boeiend vertelde

Uw verbeterpunten digitaal invullen
Dagelijks ontvangen wij op kantoor veel vragen van onze klanten. Via de telefoon, mail, website formulieren en App. Als dezelfde vraag vaker voorkomt, voegen we

E-learning IJsbereiding; bijscholen in de winter!
Ons digitaal toets- en ontwikkelplatform voor Voedselveiligheid is opnieuw uitgebreid: de e-learningmodule “Voedselveiligheid Ambachtelijke IJsbereiding” is nu beschikbaar. Nu de koudere maanden zijn aangebroken en

Listeria en andere ziekmakende bacteriën
Vanuit onze inspecteurs komt vooral naar boven dat betrokken vakmensen vol passie dagelijks heerlijke maaltijden bereiden voor tevreden klanten. Een listeria incident zoals dit jaar

Kennisdag Boeien & Binden
Houwers Groep viert feest! Al dertig jaar zetten we de toon als inspecteurs van hygiëne en voedselveiligheid. En al dertig jaar delen we onze kennis

Help! Ik heb een verouderde keuken!
Nu het onderwerp ‘listeria’ hot topic is, merken we dat klanten nog eens goed nadenken over de risico’s binnen hun eigen bedrijf. Ze openen letterlijk

Nog een extra scheutje schoonmaakmiddel?
Schoonmaak is één van de aandachtsgebieden waar onze inspecteurs dagelijks mee te maken hebben. In de praktijk blijkt dat de schoonmaak vaak niet volgens het

Listeria en andere ziekmakende bacteriën
Vanuit onze inspecteurs komt vooral naar boven dat betrokken vakmensen vol passie dagelijks heerlijke maaltijden bereiden voor tevreden klanten. Een listeria incident zoals afgelopen maand

Meal preppen en voedselveiligheid
Meal preppen wil zeggen dat je maaltijden voorbereidt voor één of meerdere dagen. Dat kan handig zijn als je weinig tijd hebt. Je kookt bijvoorbeeld

Allergenen: train uw medewerker!
Veilig voedsel is voor iedereen belangrijk, met speciale aandacht voor mensen met een voedselallergie! Een voedselallergie kan bij personen symptomen veroorzaken variërend van milde tot

Kennisdag Voedselveiligheid
Dit jaar bestaat Houwers Groep 30 jaar. Dat betekent 30 jaar kennis in voedselveiligheid! En wat kan er nou mooier zijn dan deze kennis te

Vakantie, voedsel en ziekte
Het lijkt al weer enige tijd geleden; de vakantieperiode. De één is naar een ver en warm land geweest, de ander heeft het, ook warm,

Risicoanalyse bij verlenging van houdbaarheid
Eerder dit jaar was Houwers Groep aanwezig bij het harmonisatieoverleg van de NVWA. Een boeiende bijeenkomst waarin veel voorbeelden vanuit de praktijk werden voorgelegd. Één

Etiketten een serieuze zaak?
Als u de gebruiks- en bewaarinstructies van een etiket opvolgt, kunt u nadelige gevolgen voorkomen. Wist u dat het niet naleven van een instructie in

IJsbereiders, bakkers en horeca opgelet: schrijf je vandaag nog in!
Ice This Day 2019, dinsdag 17 september te Druten Op dinsdag 17 september staat weer een prachtig middagprogramma te wachten die je niet mag missen.

Goed nieuws: alle Voedselbanken op groen!
17 juli 2019 – Heel goed bericht vanuit de Vereniging van Voedselbanken: alle 170 Nederlandse Voedselbanken hebben een voldoende gescoord op hygiëne en voedselveiligheid. Ook

E-learning Voedselveiligheid Horeca live!
Ons digitaal toets- en ontwikkelplatform voor Voedselveiligheid is sinds deze week uitgebreid!! De e-learningmodule “Voedselveiligheid voor Horeca” is de tweede module die op waaromdaarom.nu beschikbaar

Aan de slag met e-learning Horeca of Horeca plus!
De modules voor de horeca zijn zo ontwikkeld dat u of uw medewerker(s) deze op elk geschikt moment op een desktop, tablet of smartphone zelfstandig

Update: Hygiënecode voor Ambachtelijke IJsbereiding
Achter de schermen wordt deze zomer hard gewerkt aan de vernieuwde Hygiënecode voor Ambachtelijke IJsbereiding. Deze code voor ijsbereiders en ijsverkooppunten gaat per 2020 in.

Tips voor voedselhygiëne tijdens uw reis
De vakanties zijn begonnen en een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking pakt de tassen in voor een welverdiende reis. Tijdens de inpak-stress die ieder

IJscentrum verhuist naar Food Innovation Academy
Dinsdag 2 juli – 2019 VLAARDINGEN – De Stichting Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen neemt het IJscentrum in Wageningen over. Daarmee is de toekomst

HACCP-certificaat voor Banketbakkerij-Chocolaterie Looijenga
Banketbakker Goos Jan Looijenga van Banketbakkerij-Chocolaterie Looijenga in Nijmegen nam op donderdag 27 juni het HACCP-certificaat in ontvangst. Een grondige inspectie in het monumentale pand

Handen wassen! Maar wanneer dan?
Goede hygiëne en de gewoonte om je handen te wassen zijn essentieel om het risico op veelvoorkomende (voedsel)infecties te verminderen. Onderzoek heeft het allang uitgewezen,

Sulfiet in vlees
Éen van de allergenen op onze allergenenkaart is sulfiet. We besteden hier extra aandacht aan, omdat er opnieuw door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Muizen
Het is een grote uitdaging en onze inspecteurs besteden dan ook bij elk bezoek opnieuw aandacht aan welke weringsmaatregelen er zijn genomen om te voorkomen

Supermarkten: hoe lees je de houdbaarheidsdatum op een verpakking?
Op veel producten staat een houdbaarheidsdatum, zoals een pak sinaasappelsap, voorverpakte groente, vlees, vis, soepen en sauzen. Die houdbaarheidsdatum geldt voor gesloten producten. Het is

YOPI’s en allergenen: dáárom veilig voedsel
Veilig voedsel, wat is dat nu eigenlijk? Bij Houwers Groep hebben we het er vaak over. In de basis betekent het ‘voedsel waarvan je niet

Toxoplasmose
Plots werd het nieuws erdoor beheerst en iedereen had er een mening over: toxoplasmose! Door de vele berichten wordt het, zoals vaker gebeurt, erg lastig

Vertrouwen geven
Als geaccrediteerd inspectiebedrijf worden wij jaarlijks gecontroleerd door de Raad voor Accreditatie (RvA), zij zijn door de overheid aangewezen als nationale accreditatie-instantie, met als doel

Harmonisatieoverleg NVWA
Sinds 2008 is het zelfcontrolesysteem van Houwers Groep geaccepteerd door de NVWA. Op basis van de interventienormen die de NVWA gebruikt, werken ook onze inspecteurs.

KONINGSDAG, WAT ZIJN DE EISEN AAN MOBIELE VERKOOP
Koningsdag is traditioneel het evenement met veel straatverkoop. Ook is deze periode de start van het evenementen- en festivalseizoen. Foodtruck- of marktkraameigenaren die etenswaren verkopen,

OH MIJN TERRAS…
Steeds meer eetcafés, cafetaria’s en fastservice bedrijven hebben een klein of groter terras. Een heerlijke plek waar mensen even kunnen verpozen. Een plek waar ze

KENNISMAKEN MET JEROEN PLUGGE
Mijn naam is Jeroen Plugge, 44 jaar. Samen met mijn partner Esther Lunshof en mijn 2 prachtige kinderen, Krijn van 8 jaar en Sarah van

GAAT UW IJSSALON VOOR CERTIFICERING?
Het ijsseizoen is weer volop in gang en we hebben al een aantal prachtige dagen achter de rug. Vele van jullie hebben één van onze

Meer horeca onder verscherpt toezicht NVWA
Steeds meer horecagelegenheden staan onder verscherpt toezicht van de De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De stijging van het aantal bedrijven onder verscherpt toezicht heeft

WAAROM…? DAAROM…! LIVE!
Het nieuwe digitaal toets- en ontwikkelplatform voor Voedselveiligheid is sinds vandaag live gegaan!! De e-learningmodule “Voedselveiligheid voor woonvormen” is de eerste module die online staat.

TERUGBLIK BAKKERSVAK
Het is nog maar een maand geleden en er is sindsdien al zoveel gebeurd. Drie dagen Bakkersvak, wat een succes was het weer. Naast vele