‘Brede gangpaden zijn een luxe in coronatijd’
Gedurende deze coronaperiode doen de inspecteurs van Houwers Groep verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Ondernemers delen hun tips & tricks op het gebied van voedselveiligheid en coronamaatregelen. Deze editie: 5 vragen aan inspecteur Jan-Willem van der Velden. Hij verzorgde een inspectie bij een supermarkt in Maasbracht.
Waar is de inspectie uitgevoerd?
“PLUS Schulpen aan de Markt in Maasbracht: een grote supermarkt met eigen slagerij. Gedreven ondernemers en een goed geoutilleerde winkel, zowel in food als non-food.”
Welke maatregelen heeft de ondernemer zoal genomen?
Desinfectie voor winkelwagens en voor de handen bij de ingang van PLUS Schulpen in Maasbracht.
- Voor de winkel een stellage met handdesinfectie en desinfectie voor winkelwagens.
- Signing met daarop de regels, bij binnenkomst.
- Signing op de grond. Niet overal omdat deze supermarkt de luxe heeft van zeer brede gangpaden.
- Signing door de gehele winkel met posters.
- Kratten op de grond voor de afdeling slagerij, met signing op de grond.
- Bescherming bij de kassa’s en servicebalie.
Hoe reageren klanten hierop?
“Klanten reageren zeer positief op alle voorzorgsmaatregelen die er genomen zijn. Een groot pluspunt van deze winkel zijn de brede gangpaden. Mensen komen zelfs van verder weg om hier boodschappen te doen.”
Hoe wordt de voedselveiligheid geborgd?
“Door de genomen maatregelen voor zowel personeel als klanten. Voedselveiligheid heeft hier grote aandacht, zeker ook in deze crisistijd.”
Hoe wordt er gereageerd op jouw bezoek?
“Goed door zowel ondernemer als personeel. De ondernemer geeft duidelijk aan dat de voedselveiligheid ook in deze periode beheerst dient te zijn.”
Welke tip kun je naar aanleiding van dit bezoek doorgeven?
“Gezien het tijdspad dat deze crisis ons in de greep houdt, blijkt dat het geduld van zowel klanten als het personeel soms moeilijk op te brengen is. Maar blijf vriendelijk en behulpzaam; samen komen we verder.”