Houwers Groep reikt HACCP-certificaat uit aan Bakker Ron

Geldermalsen, 9 maart 2020

Bakker Ron uit Deurne nam afgelopen week tijdens Bakkersvak in Gorinchem het HACCP-certificaat in ontvangst van Houwers Groep. Het inspectiebedrijf beoordeelde de bakkerij met een uitmuntende score. Dankzij een goede voorbereiding met medewerking van Kolijn Bakkerij Advies scoorde het bakkerijbedrijf maar liefst 92 van de 100 punten.

Het bedrijf Bakker Ron, gevestigd aan de Milhezerweg in Deurne, vierde afgelopen jaar het 25-jarig bestaan. Een voedselveilige en hygiënische werkwijze is altijd geborgd gebleven. Afgelopen jaar kwam Ron Ossendrijver in contact met Jeffrey Kolijn, bakkerijadviseur bij Kolijn Bakkerij Advies. “We kennen elkaar al 26 jaar”, vertelt Ossendrijver. Voor de ondernemer werd het tijd voor een frisse blik op zijn bedrijf. Daarop bracht Kolijn een aantal bezoeken aan de Deurnse bakker. “Samen hebben we de complete administratie opnieuw ingericht. De Hygiënecode voor Brood & Banket werd nog eens nauwkeurig bestudeerd. Na enkele aanpassingen adviseerde Kolijn ons een inspectie te laten uitvoeren.”

Alleen maar complimenten

Vanuit Houwers Groep verzorgde Manolito Willems de inspectie op 18 februari. Resultaat: “Alles in orde”, glundert Ossendrijver. “Ik twijfelde er ook niet aan; dit is zo’n beetje onze 20ste certificering. Toch is het wel een beetje spannend, wanneer er een nieuwe partij komt inspecteren. Maar dankzij het advies van Kolijn mogen we wederom super tevreden zijn. We ontvingen alleen maar complimenten!”

Geoffrey Kolijn kijkt terug op een geslaagde samenwerking. “De basis van Bakker Ron is hartstikke goed. Het pand is in orde, aan alle basisvoorwaarden wordt voldaan.” Toos Houwers, directeur van Houwers Groep, voegt daaraan toe: “92 van de 100 is echt een topscore; klasse. Als het bedrijf deze score weet vast te houden, dan komt het in aanmerking voor zelfcontrole, als de ondernemer dit wenst.”

Effectiever met Kolijn Bakkerij Advies

Houwers Groep heeft een nauwe samenwerking met Kolijn Bakkerij Advies. Het adviesbureau stoomt bakkers klaar voor een inspectie, met gegarandeerd een HACCP-certificering als gevolg. Deze werkwijze is niet alleen effectief, maar ook efficiënt. Doordat de twee partijen een transparant totaalpakket aanbieden, voorkomt de ondernemer extra kosten.