Inspecties in coronatijd

https://www.houwersgroep.nl/wp-content/uploads/2020/03/houwersgroep-coronaheader.jpg

Wij nemen gepaste maatregelen, net als u

Door heel Nederland worden maatregelen getroffen om het nieuwe Coronavirus COVID-19 zoveel mogelijk in te dammen. Houwers Groep heeft passende maatregelen getroffen. Daarbij houden wij ons aan de richtlijnen van de RIVM en de adviezen vanuit het ministerie. Uiteraard volgen wij de media met de dag.

Lees alles over Coronavirus COVID-19 op de website van RIVM.


Update: versoepelingen per 28 april – bereid u goed voor

De dag na Koningsdag voert het demissionair kabinet een aantal versoepelingen door. Wij passen ons protocol hierop aan. Met name voor de horeca is de verandering groot. Het terras mag open, van 12:00 tot 18:00 uur. Gasten reserveren vooraf of mogen na een gezondheidscheck plaatsnemen. Het aantal personen per tafeltje is twee. Voor niet-essentiële winkels vervalt de reserveringsplicht. Wat voor maatregelen moet u nu nemen? Onze inspecteurs helpen u graag bij de voorbereidingen.

Bekijk hier alle regels die gelden op het terras

Bekijk hier alle voorwaarden voor winkelopening


Update januari 2021: toezicht op vitale beroepen en actielijst aflopende HACCP-certificaten

De harde lockdown duurt voort, tot en met 9 februari. Ook is met ingang van 23 januari de avondklok van kracht. Houwers Groep zet zich maximaal in voor de vitale beroepen, die in deze tijd harder dan ooit werken. Als geaccrediteerd inspectiebureau zien wij erop toe dat voedselveiligheid topprioriteit blijft. Bent u foodondernemer en denkt u na over het openen van een derdekanaal? Zorg dat u veilig van start gaat.

Van de bedrijven die onder de zelfcontrole vallen, houden we bij wanneer certificaten verlopen. Bedrijven waarvan de conformiteitsverklaring (HACCP-certificaat) binnenkort verloopt, staan op de zogeheten Actielijst Aflopende HACCP-certificaten. Met bedrijven die op deze lijst staan, nemen we contact op voor een afspraak. Snel verlenging nodig? Volg dan de 4 stappen in dit bericht.


Update 15 december: ook tijdens harde lockdown staat voedselveiligheid voorop

Op 15 december gaat in Nederland de harde lockdown in. Tot en met 19 januari moeten veel ondernemers de deuren sluiten. In de zorg, de retail en in foodspeciaalzaken is het alle zeilen bijzetten. Houwers Groep is er, ook in deze hectische tijd voor u. Juist nu de druk hoger ligt dan ooit, is het behouden van een voedselveilige omgeving prioriteit. Wij zien er samen met u op toe dat alles volgens de protocollen verloopt. Veilig en verantwoord. Heeft u vragen? Neem gerust contact op.


Update november: tijdelijke verzwaring

Per 4 november 22.00 uur is de ‘tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown’ ingegaan. We hopen dat na 2 weken een versoepeling weer mogelijk is. Wij bellen nog steeds voorafgaand aan de inspectie met de klant om dit af te stemmen. We dragen ons ‘1,5-meter-jasje’, houden gepaste afstand en dragen een mondkapje. In een tijd waarin van ons wordt gevraagd fysiek contact zoveel mogelijk te vermijden, zoekt Houwers Groep op alternatieve manieren de verbinding. We hebben een live Q&A sessie op Facebook gepland op vrijdag 27 november om 10.00 uur, verzorgd door onze inspecteur Pieter Heuvelmans. Op 4 november voegden wij daar ons eigen digitale magazine aan toe. Houwers Groep presenteert: GROEN.

Na elke persconferentie passen wij onze protocollen aan.


Inspecteurs van Houwers Groep doen verslag

Gedurende de coronaperiode doen onze inspecteurs verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Wekelijks leggen we 5 vragen voor aan de inspecteur van dienst.