Nieuws

METEN IS WETEN!

Een uitspraak zo oud als de tijd zelf, maar hoe vaak doet u dat eigenlijk? En uw medewerkers, hoe vaak nemen die een thermometer in

Lees Meer »

EEN BORDJE BLOEMEN

Overal duiken ze op in restaurants, als garnering of als ingrediënt, bloemen! Maar wat weten we er eigenlijk van? Met de kleur en smaak is

Lees Meer »

HEET NIEUWS

Het zal je gebeuren, alles in het werk gesteld om het allemaal soepel en op tijd te laten verlopen tijdens het bruiloftsfeest worden tientallen gasten

Lees Meer »

DAGTRAINING VOEDSELVEILIGHEID

Vóór de zomer zullen wij nog eenmaal een dagtraining Voedselveiligheid organiseren, waarbij de cursisten de gelegenheid hebben om hun HACCP-kennis op te frissen en dieper

Lees Meer »

AANGESCHERPT BOETEBELEID

Per 15 februari 2017 heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een paar belangrijke wijzigingen doorgevoerd in haar controles en maatregelen bij overtredingen. Deze wijzigingen

Lees Meer »

FESTIVALSEIZOEN IS VAN START

April nadert en daarmee ook het begin van een hopelijk, lang, zonovergoten evenementenseizoen. Door de wol geverfde foodtruck en stand ondernemers lopen zich warm om

Lees Meer »

GUERILLA DINING!!

Er gaat niet bij iedereen een lampje branden bij het lezen van deze woorden. Wat het is? Het is geen restaurant of menu, het is

Lees Meer »

LEUKE WEETJES OVER IJS

Het is weer bijna lente en in deze periode van het jaar kunnen ijsjes natuurlijk niet ontbreken. Maar wat zijn de wettelijke regels van roomijs?

Lees Meer »

HET BELANG VAN HET VERBETERPLAN

Nadat een inspectie heeft plaatsgevonden, wordt de bijbehorende inspectie rapportage gelijktijdig vrijgegeven op het intranet. Men kan eenvoudig op het intranet zijn rapport (als PDF)

Lees Meer »

BEWAREN OF VERVANGEN?

Dat voedselveiligheid en duurzaamheid hand in hand gaan, daarvan zijn wij wel overtuigd! Met het oog op verspilling (en Hollandse zuinigheid) bewaren en gebruiken we

Lees Meer »

OPFRISSER

Het jaar is net begonnen en de eerste incidenten zijn al openbaar, het allergeen selderij ontbreekt op een etiket. Het controlemechanisme heeft gewerkt en er

Lees Meer »

GELUKKIG NIEUWJAAR

365 dagen vol nieuwe kansen! Maar voor het zover is lekker genieten van de feestdagen. Langs deze weg wil ik al onze relaties bedanken voor

Lees Meer »

ERVARINGEN IN DE HORECA

Het einde van het jaar nadert, tijd voor terugblikken en vooruit kijken. De Hygiënecode voor de Horeca is vernieuwd in 2016. Wat direct opviel was

Lees Meer »

KAN HET BETER?

Op het moment van schrijven van dit artikel staat de teller van belangrijke veiligheidswaarschuwingen food op 47. 19 x bacteriologisch niet in orde 1 x

Lees Meer »

LAST ONDER DWANGSOM

Wij krijgen er steeds vaker mee te maken, naast een Schriftelijke Waarschuwing en een Boete Rapport maakt de NVWA steeds vaker gebruik van de maatregel

Lees Meer »

INSPECTIERAPPORTEN OPENBAAR

De inspectiediensten voor voedsel en zorg kunnen hun rapporten voortaan eenvoudiger openbaar maken. Niet geheimhouding, maar openbaarheid is in het vervolg de regel. Consumenten kunnen

Lees Meer »

EYE OPENER

We hebben teveel regels, te veel procedures en we houden geen tijd over om ons werk te doen! Waar heb ik dat meer gehoord! In

Lees Meer »

TEMPERATUURBEWAKING

Wij komen ze steeds vaker tegen, de één nog mooier en uitgebreider dan de ander, webbased temperatuur registratie en alarmsystemen die u een groot deel

Lees Meer »

BEWAREN ALS TOEN

Na bijna vergeten te zijn, zijn de oude bereidingswijzen en manieren om voedsel langer te bewaren weer helemaal terug. Drogen, roken, inmaken, inleggen, verzuren en

Lees Meer »

SMKMRKTLABYRINTH

Al slenterend door de benedenstad naar de Waalkade werd mijn neus getriggerd. Wat ruik ik, wat zie ik? De hoek omgeslagen en tot mijn grote

Lees Meer »