Nieuws
METEN IS WETEN!
Een uitspraak zo oud als de tijd zelf, maar hoe vaak doet u dat eigenlijk? En uw medewerkers, hoe vaak nemen die een thermometer in
DUURZAAMHEID BIJ DE HOUWERS GROEP
Bij de Houwers Groep zetten wij ons in om uw bedrijf groen licht te geven, op het gebied van voedselveiligheid natuurlijk en daarnaast ook door
ACCREDITATIE VAN HOUWERS GROEP GOED BEVONDEN!
Zoals u weet zijn wij een geaccrediteerd inspectiebedrijf en eind mei is er een delegatie van de raad van accreditatie(RvA) op het kantoor geweest om
WAAROM DAAROM, DE VERNIEUWDE E-LEARNING MODULE!
De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent vaak even een break van het werk en de gedachten gericht op thuis of een vakantieoord.
EEN BORDJE BLOEMEN
Overal duiken ze op in restaurants, als garnering of als ingrediënt, bloemen! Maar wat weten we er eigenlijk van? Met de kleur en smaak is
HEET NIEUWS
Het zal je gebeuren, alles in het werk gesteld om het allemaal soepel en op tijd te laten verlopen tijdens het bruiloftsfeest worden tientallen gasten
SLAGROOM EN VOEDSELVEILIGHEID
Tegenwoordig denken we bij het woord slagroom al snel aan de zomerdagen, een lekkere toef slagroom op een ijsje. Daarmee doen we een select gezelschap
DAGTRAINING VOEDSELVEILIGHEID
Vóór de zomer zullen wij nog eenmaal een dagtraining Voedselveiligheid organiseren, waarbij de cursisten de gelegenheid hebben om hun HACCP-kennis op te frissen en dieper
ETIKETTEN VAN KIPPENVLEES, HEEFT U ER OOIT NAAR GEKEKEN?
We staan er vaak niet bij stil maar er is meer informatie te vinden op de etiketten dan je zou verwachten. Hieronder staan een paar
VERFRISSENDE WORKSHOP HACCP BIJ GRANUCCI
De familie Granucci in Apeldoorn bereidt in de centrale ijskeuken dagelijks vers ijs voor tientallen afnemers. Daar zitten grote namen tussen, maar ook kleinere ijssalons
ONGEDIERTEBESTRIJDERS WAARSCHUWEN VOOR EXTRA KOSTEN
Inspectie leefomgeving en Transport (ILT) de vroegere VROM-inspectie heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van ongedierteverdelgingsmiddelen in gebruik bij erkende ongediertebestrijders. Wat bleek een aantal
MINDER ZOUT IN SOMMIGE VOEDINGSMIDDELEN, VERZADIGD VET PRAKTISCH NIET GEDAALD!
Sommige voedingsmiddelen bevatten minder zout dan een aantal jaar geleden. De gehaltes aan verzadigd vet zijn de afgelopen jaren echter nauwelijks gedaald. Dit blijkt uit
AANGESCHERPT BOETEBELEID
Per 15 februari 2017 heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een paar belangrijke wijzigingen doorgevoerd in haar controles en maatregelen bij overtredingen. Deze wijzigingen
FESTIVALSEIZOEN IS VAN START
April nadert en daarmee ook het begin van een hopelijk, lang, zonovergoten evenementenseizoen. Door de wol geverfde foodtruck en stand ondernemers lopen zich warm om
EVEN VOORSTELLEN: MARIEKE VAN DER BAS
Ik ben Marieke van der Bas en woon met mijn gezin in Arnhem. Na de Hotelschool heb ik werkervaring opgedaan als Rayonmanager in de schoonmaak
DE ZAAK IS OP LAST VAN DE NVWA GESLOTEN, WAT NU?
Regelmatig komen er bij ons op kantoor telefoontjes binnen met het verzoek tot een spoedbezoek. In veel gevallen betreft het ondernemers waarvan de zaak door
GUERILLA DINING!!
Er gaat niet bij iedereen een lampje branden bij het lezen van deze woorden. Wat het is? Het is geen restaurant of menu, het is
SUPPLEMENTEN GEZONDE AANVULLING OP HET DAGELIJKS DIEET?
Het lichaam streeft naar een evenwichtige balans van de bloedsuikerspiegel. Door de energie-inname over de dag te spreiden wordt het bloedglucosegehalte beter gecontroleerd. Energiedips enerzijds
LEUKE WEETJES OVER IJS
Het is weer bijna lente en in deze periode van het jaar kunnen ijsjes natuurlijk niet ontbreken. Maar wat zijn de wettelijke regels van roomijs?
(TERUG)KOELEN, WAT WE ZIEN DAT ER FOUT KAN GAAN
Je hebt volgens je eigen “geheime” recept de meest heerlijke gehaktballen in tevens eigengemaakte jus bereid en het is weer om je vingers bij af
INVRIEZEN VOOR VERSTRIJKEN THT?!
Laatst was ik voor het eerst op bezoek bij het distributiecentrum van de voedselbank in Rotterdam en het was geweldig om te zien!! In een
SUPPLEMENTEN GEZONDE AANVULLING OP HET DAGELIJKS DIEET?
Het lichaam streeft naar een evenwichtige balans van de bloedsuikerspiegel. Door de energie-inname over de dag te spreiden wordt het bloedglucosegehalte beter gecontroleerd. Energiedips enerzijds
HET BELANG VAN HET VERBETERPLAN
Nadat een inspectie heeft plaatsgevonden, wordt de bijbehorende inspectie rapportage gelijktijdig vrijgegeven op het intranet. Men kan eenvoudig op het intranet zijn rapport (als PDF)
BEWAREN OF VERVANGEN?
Dat voedselveiligheid en duurzaamheid hand in hand gaan, daarvan zijn wij wel overtuigd! Met het oog op verspilling (en Hollandse zuinigheid) bewaren en gebruiken we
DE HOUWERS GROEP OP HORECAVA 2017
Van 9 t/m 12 januari jl. was de Houwers Groep te zien op de Horecava. Met onze stand bevonden wij ons in de nieuwe Fast
OPFRISSER
Het jaar is net begonnen en de eerste incidenten zijn al openbaar, het allergeen selderij ontbreekt op een etiket. Het controlemechanisme heeft gewerkt en er
GELUKKIG NIEUWJAAR
365 dagen vol nieuwe kansen! Maar voor het zover is lekker genieten van de feestdagen. Langs deze weg wil ik al onze relaties bedanken voor
ERVARINGEN IN DE HORECA
Het einde van het jaar nadert, tijd voor terugblikken en vooruit kijken. De Hygiënecode voor de Horeca is vernieuwd in 2016. Wat direct opviel was
READ THE FU**ING MANUAL!
Deze kreet wordt nogal eens gebruikt door QA-managers. Maar wie is de QA-manager bij u in de zaak? Wie houdt in het zicht dat alles
ONTMOET DE GEZICHTEN ACHTER DE HOUWERS GROEP
In het nieuwe jaar zijn we meteen actief op verschillende events. Zo kunt u ons ontmoeten bij onze stand op de Horecava van 9 tot
KAN HET BETER?
Op het moment van schrijven van dit artikel staat de teller van belangrijke veiligheidswaarschuwingen food op 47. 19 x bacteriologisch niet in orde 1 x
HOELANG MAG IK MIJN PRODUCTEN BEWAREN?
Het blijft lastig om van al je producten bij te houden hoelang en waar je ze het beste kan bewaren. Gelukkig hoeft u niet alles
ACCREDITATIE ALS INSPECTIE INSTELLING WEDEROM VERLENGD
Sinds 2008 is ons bedrijf geaccrediteerd als inspectie instelling. Jaarlijks komt de Raad voor Accreditatie ons werk beoordelen op basis van de ISO 17020 norm,
LAST ONDER DWANGSOM
Wij krijgen er steeds vaker mee te maken, naast een Schriftelijke Waarschuwing en een Boete Rapport maakt de NVWA steeds vaker gebruik van de maatregel
INSPECTIERAPPORTEN OPENBAAR
De inspectiediensten voor voedsel en zorg kunnen hun rapporten voortaan eenvoudiger openbaar maken. Niet geheimhouding, maar openbaarheid is in het vervolg de regel. Consumenten kunnen
FRISSE START 2017 MET OPEN TRAINING
Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Houwers Groep organiseert in januari een open training. De inschrijving is inmiddels gestart, de training is voor leidinggevenden. Doel
EYE OPENER
We hebben teveel regels, te veel procedures en we houden geen tijd over om ons werk te doen! Waar heb ik dat meer gehoord! In
SALMONELLA AANGETROFFEN BIJ EIEREN UIT POLEN
De NVWA heeft in eieren de bacterie Salmonella Enteritidis aangetroffen. De bron van de besmetting ligt hoogstwaarschijnlijk bij een legkippenbedrijf in Polen. Deze eieren zijn
REDUCEREN VAN VOEDSELVERSPILLING IN UW ORGANISATIE
Wist u dat globaal een derde van de voedselproductie verspild wordt? Dit staat voor 1,3 biljoen ton per jaar, in Nederland is dit zelfs tussen
EVEN VOORSTELLEN: FABIENNE KRIJTENBERG
Ik ben Fabiënne Krijtenberg, 33 jaar en woonachtig in Tiel. Sinds 1 september 2016 ben ik werkzaam als commercieel medewerker binnendienst bij de Houwers Groep.
OPEN TRAINING VOEDSELVEILIHEID HORECA CATERING EN IJSBEREIDING
Op 12 september jl. organiseerde de Houwers Groep de dagtraining Voedselveiligheid Horeca, Catering en IJsbereiding. Het bleek een enorm succes en wij ontvingen vele positieve
TEMPERATUURBEWAKING
Wij komen ze steeds vaker tegen, de één nog mooier en uitgebreider dan de ander, webbased temperatuur registratie en alarmsystemen die u een groot deel
ZEG IJSBEREIDER…VERGEET JE SLAGROOM NIET
Wellicht een rare kop voor een artikel…Maar het is toch veelzeggend. Elk jaar neemt de Houwers Groep een tal van productmonsters bij de ijsbereider. Over
BEWAREN ALS TOEN
Na bijna vergeten te zijn, zijn de oude bereidingswijzen en manieren om voedsel langer te bewaren weer helemaal terug. Drogen, roken, inmaken, inleggen, verzuren en
WEER AAN DE SLAG MAAR NU MET E HERKENNING
De vakantieperiode loopt op zijn eind, voor de meesten zit het er voor dit jaar weer op en is het dagelijkse ritme weer opgepakt. Genietend
GROEN CERTIFICAAT VOEDSELVEILIGHEID VOOR VOEDSELBANK AMSTELVEEN
Stichting Voedselbank Amstelveen kreeg op 15 augustus 2016 in De Olmenhof het door hen zo begeerde ‘Groen Certificaat Voedselveiligheid’ van de Houwers Groep, uit handen
SMKMRKTLABYRINTH
Al slenterend door de benedenstad naar de Waalkade werd mijn neus getriggerd. Wat ruik ik, wat zie ik? De hoek omgeslagen en tot mijn grote
HERZIENING INTERVENTIEBELEID NVWA
Op 7 juli 2016 heeft de NVWA het interventiebeleid herzien. In grote lijnen gaat er voor jou als ondernemer niet veel veranderen. Maar als je
VERHELDERING HYGIENECODE WOONVORMEN MAAKT WERKEN MAKKELIJKER
Door het volgen van de Hygiënecode woonvormen maak je aantoonbaar dat je handelt volgens de hygiënewetgeving. Om de praktijk makkelijker te maken zijn verschillende punten
KOMT VERSE VIS OP DE JUISTE TEMPERATUUR AAN
De zomer is nu echt begonnen…dit betekent lange dagen met zon en stijgende temperaturen. Op vele menukaarten worden weer zomerse gerechten aangeboden en populair hierin