Nieuws

KOUD DE ZOMER IN

Ze komen er aan, de mooie zomerdagen vol zon en zwoele avonden. Velen beginnen de hardware hiervoor al tevoorschijn te halen. Barbecues worden afgestoft, houtskool

Lees Meer »

ONGEDIERTE EN BAKKERIJ

Veel bakkerijen hebben een ongediertebestrijder aangetrokken om ongedierte in de bakkerij te bestrijden. Bestrijden is een optie, maar beter is om ongedierte geen kans te

Lees Meer »

DOGGY BAG!

Mag je op een buffet Doggy Bags aanbieden om de producten die je niet verkoopt mee te geven voor consumptie elders? De drang om voedselverspilling

Lees Meer »

ALS HET SEIZOEN WEER START

Nog een maandje en het winsterseizoen zit er weer op. Veel seizoenbedrijven starten met de voorbereidingen voor het naderende seizoen. Het is het ideale moment

Lees Meer »

DE DROOGTE VOORBIJ

De trend is gezet, de doorgebakken hamburger heeft zijn langste tijd gehad als wij de nieuwtjes op de HORECAVA bekijken. De pop-up burger is hot

Lees Meer »

ZIEKMAKERS ZIE JE NIET

Jaarlijks lopen ongeveer 700.000 Nederlanders een voedselinfectie op. Dat komt neer op ongeveer 2.000 ziektegevallen per dag. Je zou het misschien niet verwachten, maar veel

Lees Meer »

WEET WAT MEN EET

Inmiddels is het bijna zover, van onverpakte producten moet bij het verstrekken van voedsel de allergenen informatie beschikbaar zijn voor de consument. In deze nieuwsbrief

Lees Meer »

BELEIDSNOTITIES VOOR INSTELLINGEN

In de nieuwe Hygiënecode voor de voedingsverzorging zorginstellingen en Defensie 2014 staat dat een instelling een beleidsnotitie moeten hebben opgesteld waarin de directie het naleven

Lees Meer »

ALERGENENWETGEVING

Vanaf 13 december 2014 gaat de nieuwe Warenwetregeling allergeneninformatie niet-voorverpakte levensmiddelen van start. Bedrijven zoals restaurants, slagers, bakkers, zorginstellingen, cateraars en ieder die onverpakte voedingsmiddelen

Lees Meer »

HET GEVAAR VAN ONGEDIERTE

Voedselveiligheid en ongediertepreventie zijn belangrijke begrippen voor alle bedrijven en instellingen waar met voedsel wordt gewerkt. Plaagdieren, zoals muizen en ratten, mogen niet aanwezig zijn

Lees Meer »

5x VEILIG BBQ-EN

De zomer is in aantocht en dan is het heerlijk om met het lekkere weer met de cliënten naar buiten te gaan en de barbecue

Lees Meer »

UITBREIDING INTRANET

Of u nu deelneemt aan het zelfcontrolesysteem of juist gaat voor certificering, uw voedselveiligheid binnen uw bedrijf op orde houden is een continue (verbeter) proces.

Lees Meer »