Nieuws

Sulfiet in vlees

Éen van de allergenen op onze allergenenkaart is sulfiet. We besteden hier extra aandacht aan, omdat er opnieuw door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Lees Meer »

Muizen

Het is een grote uitdaging en onze inspecteurs besteden dan ook bij elk bezoek opnieuw aandacht aan welke weringsmaatregelen er zijn genomen om te voorkomen

Lees Meer »

Toxoplasmose

Plots werd het nieuws erdoor beheerst en iedereen had er een mening over: toxoplasmose! Door de vele berichten wordt het, zoals vaker gebeurt, erg lastig

Lees Meer »

Vertrouwen geven

Als geaccrediteerd inspectiebedrijf worden wij jaarlijks gecontroleerd door de Raad voor Accreditatie (RvA), zij zijn door de overheid aangewezen als nationale accreditatie-instantie, met als doel

Lees Meer »

Harmonisatieoverleg NVWA

Sinds 2008 is het zelfcontrolesysteem van Houwers Groep geaccepteerd door de NVWA. Op basis van de interventienormen die de NVWA gebruikt, werken ook onze inspecteurs.

Lees Meer »

OH MIJN TERRAS…

Steeds meer eetcafés, cafetaria’s en fastservice bedrijven hebben een klein of groter terras. Een heerlijke plek waar mensen even kunnen verpozen. Een plek waar ze

Lees Meer »

WAAROM…? DAAROM…! LIVE!

Het nieuwe digitaal toets- en ontwikkelplatform voor Voedselveiligheid is sinds vandaag live gegaan!! De e-learningmodule “Voedselveiligheid voor woonvormen” is de eerste module die online staat.

Lees Meer »

TERUGBLIK BAKKERSVAK

Het is nog maar een maand geleden en er is sindsdien al zoveel gebeurd. Drie dagen Bakkersvak, wat een succes was het weer. Naast vele

Lees Meer »

TECHNIEK EN AUTOMATISERING

Het is al heel gewoon geworden dat we ons breed laten ondersteunen door technische hulpmiddelen zoals automatische temperatuurbewaking-en registratiesystemen. Gelikt uitziende websites geven realtime de

Lees Meer »

ALLERGENEN RECALLS

De NVWA heeft in 2018 in totaal 103 voeding gerelateerde recalls gepubliceerd. Bij 41 daarvan waren allergenen de oorzaak van de terugroeping, 34 recalls hingen

Lees Meer »

KLAAR VOOR DE BAKKERSVAK

Houwers Groep maakt zich op voor komende zondag. De Bakkersvak gaat van start! Vanaf zondag 10 maart beantwoorden onze inspecteurs al uw vragen over voedselveiligheid.

Lees Meer »

UW PERSOONLIJKE TICKET

De Bakkersvak vindt plaats op 10, 11 en 12 maart van 10:00 tot 17:00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Komt u ons een bezoekje brengen? Houwers

Lees Meer »

DOORKIJK 2019

Zoals elk jaar stelt de NVWA een jaarplan op waarin uiteengezet wordt wat de plannen en doelen zijn voor het lopende jaar. Eind december luidde

Lees Meer »

PERSOONLIJKE HYGIENE

Antonie van Leeuwenhoek en Ignaz Semmelweis hebben in het verleden dingen ontdekt die nu in 2019 voor ons nog steeds belangrijk zijn. Voor de volledigheid;

Lees Meer »

KOUD ROKEN

Het is natuurlijk toegestaan als je alles volgens het boekje doet maar het is wel een proces waar je van te voren goed bij moet

Lees Meer »

LANGER BEWAREN

Steeds vaker krijgen wij van klanten het bericht dat een inspecteur van de NVWA een opmerking gemaakt heeft of een maatregel opgelegd is, omdat producten

Lees Meer »

RISICO ACRYLAMIDE IS BEPERKT

De voedingskunde, zowel wetenschappelijk als populair beoefend, kent een aantal olifanten in de kamer. Bedoeld zijn niet de grote onderwerpen suiker, zout, vet, alcohol en processed

Lees Meer »

SLAGROOM DATA

In dit laatste deel van het drieluik over slagroom hebben we een paar cijfers bij elkaar gezocht die op het eerste gezicht helemaal niets met

Lees Meer »

WAT HEEFT U GEDAAN…?

De meeste vakanties zijn rond deze tijd wel geweest en dat betekent dat het ‘gewone’ leven weer kan beginnen. Het was een zomer voor in

Lees Meer »

EVEN VOORSTELLEN

Even voorstellen…Ik ben Jacco Calf, misschien bent u mij al een keer tegen gekomen. Ik ben mijn carrière gestart op 15-jarige leeftijd als keukenhulp bij

Lees Meer »

DENK AAN DE SLAGROOM!

In onze nieuwsbrief van 21 maart hebben wij aandacht gegeven aan het grote aantal afwijkende resultaten van de slagroomonderzoeken. Nu de weergoden ons goed gezind

Lees Meer »

ECOLI

E. coli is een bacterie die van nature voorkomt in de darmen van dieren en mensen. Daar beschermt hij tegen andere schadelijke bacteriën. Er zijn

Lees Meer »