EYE OPENER

We hebben teveel regels, te veel procedures en we houden geen tijd over om ons werk te doen! Waar heb ik dat meer gehoord! In de instellingen, in de retail maar zeker ook bij onze party- & eventcateraars! Wij zijn ook een groot voorstander van minder regels. Wij zijn voorstander van regels in Jip en Janneke taal. Maar waarom krijgen we meer regels? Meestal omdat de bestaande regels niet toereikend zijn of niet worden nageleefd.

De vraag die de Houwers Groep tijdens de inspecties stelt is: weet u wat u moet doen, weet u hoe u dat moet doen en laat zien dat je het zo doet. Door deze insteek te kiezen komt er antwoord op de vraag of de medewerkers de voorschriften kennen, de voorschriften toepassen en of er controles op worden uitgevoerd. Juist deze informatie is voor u als ondernemer van groot belang. Het is net als met auto rijden, als je 20 jaar geleden geslaagd bent voor uw rijexamen en je leest nooit meer iets over de betekenis van borden, dan rij je op een automatische piloot.

Misschien kom je tot de conclusie als je het theorieboekje nog eens leest dat je al jaren iets doet wat eigenlijk niet mag. Wat de Houwers Groep tijdens inspecties vaststelt is of het voor u en uw personeel tijd wordt om het “theorieboekje” weer eens door te nemen. De kreet “we hebben teveel regels” moet eigenlijk gehoord worden als: “we hebben onvoldoende kennis van teveel regels”.

Laat de Houwers Groep uw medewerkers in de praktijk bevragen m.b.t. hun kennis, dat geeft inzicht en brengt rust. Goed is goed en wat verbeteren kan wordt in een verbetervoorstel aangereikt. U wilt toch ook geen onopgemerkte blinde vlekken in uw proces, door onwetendheid!