ZEG IJSBEREIDER…VERGEET JE SLAGROOM NIET

Wellicht een rare kop voor een artikel…Maar het is toch veelzeggend. Elk jaar neemt de Houwers Groep een tal van productmonsters bij de ijsbereider. Over het algemeen een monster van het ambachtelijk bereid ijs. Maar wij sporen onze klanten ook altijd aan om een onderzoek te laten uitvoeren op de slagroom uit de machine. In zijn eerste reactie hierop is een ondernemer een altijd beetje beduusd, want de slagroom is toch altijd goed? Dit gaat bovenin de machine en komt er onder weer uit.

Toch is dit een complex proces waarbij er de nodige risico`s te benoemen zijn. Allereerst de temperatuur van de slagroom in het bewaarreservoir aan de bovenzijde. Neem deze altijd mee in uw temperatuur controles. En vervolgens natuurlijk de schoonmaak van de machine. Hierbij is een duidelijk onderscheid tussen dagelijks en periodiek. Laat u goed informeren door de fabrikant van de machine. Hang bij de machine de bedienings- en schoonmaakinstructie. Zij zijn de specialisten; ook een onderhoudsbeurt voor de machine voor de start van het ijsseizoen is aan te raden en beslist geen weggegooid geld!

Maar even terug naar de kop van het artikel. Onlangs hebben we binnen de Houwers Groep de uitslagen vanaf de start van het seizoen eens nader bekeken. En daarbij waren de uitslagen over het algemeen dik in orde.

Maar de afwijkingen die zijn geconstateerd bleken voor 80% slagroommonsters! Reden voor de Houwers Groep om haar klanten eens na te bellen en te vragen naar de verbeteracties die zijn ondernomen. In het merendeel van de gevallen waren de ondernemers al volop aan de slag geweest. En was men desondanks verheugd over de belactie; “je leert er altijd weer van” is dan een veel gehoorde kreet. Voor de meeste ondernemers was een negatieve uitslag ook zeer waardevol; “je wordt weer scherp en ook je medewerkers kun je wijzen op de instructiekaart en het belang van de juiste wijze van schoonmaak!”

En dat is nou exact wat de Houwers Groep samen met haar klanten wil bereiken: een veilig en heerlijk product voor de consument!

Nog een heerlijk en druk naseizoen gewenst…