FESTIVALSEIZOEN IS VAN START

April nadert en daarmee ook het begin van een hopelijk, lang, zonovergoten evenementenseizoen. Door de wol geverfde foodtruck en stand ondernemers lopen zich warm om dit succesvol en voedselveilig te laten verlopen. Naast deze ervaren rotten zijn er ook ondernemers die net gestart zijn of die een graantje mee willen pikken van het toenemende aantal evenementen waar bezoekers op af komen, die allemaal een hapje en een drankje willen. Tot welke categorie u ook behoort, het maakt voor de inspecteurs van de NVWA niets uit. Zij hebben maar één doel en dat is controleren of de gezondheid van de bezoekers niet in het geding is. Met het van kracht worden van de nieuwe hygiënecodes HORECA (april 2016) en CBL (december 2016) kunt u er rekening mee houden dat de inspecteurs extra scherp zijn op het naleven van de richtlijnen die in deze codes zijn opgenomen.

Naast temperaturen van opslag en bereiding, zal de staat en inrichting van de truck of stand zeker een speerpunt zijn. Een kleine greep:

Persoonlijke hygiëne
Zorg voor voldoende koud en/of warm water van drinkwaterkwaliteit wanneer levensmiddelen bewerkt en bereid worden. (Mag een jerrycan zijn, zeker geen emmer water om de handen in te wassen, schoon te maken en wat al niet meer)
Maak gebruik van de voorzieningen die het evenement of de locatie biedt
Wanneer personeel zich op locatie omkleedt, moet hiervoor een geschikte plek gecreëerd worden, zoals bijvoorbeeld een kleedruimte, een tent, of met behulp van kamerschermen
– Werkoppervlakken
– Opslag en presentatie
– Omgeving
Verzamel afval in hiervoor geschikte afvalbakken of -zakken
Afvalbakken zijn schoon en verkeren in goed onderhouden staat

Raadpleeg de genoemde codes voor alle eisen, of neem contact op met ons kantoor, beter goed voorbereid zijn dan later moeten aanpassen, of in het ergste geval, te moeten sluiten omdat het geheel niet voldoet.
Ben ervan bewust dat er niet meer te onderhandelen valt over voedselveiligheid, met de knip van een vinger loopt u tegen een maatregel op. Maak er voor iedereen een onvergetelijk seizoen van, uiteraard in de positieve zin van het woord.