Nieuws

25 JAAR HOUWERS GROEP

30 maart 1989 – 30 maart 2014 25 jaar Houwers Groep, waar blijft de tijd. Begonnen als Houwers & Holtackers en natuurlijk bijna 25 jaar

Lees Meer »

AFVINKLIJST OF MANAGEMENTTOOL

Geliefd en gehaat is hij, de schoonmaaklijst, dagelijks hetzelfde ritueel van afvinken en weer opbergen. Toch kan deze schijnbaar zinloze lijst u meer inzicht verschaffen.

Lees Meer »

HYGIËNECODE WOONVORMEN

Voor kleinschalig wonen in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg bestaat de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen. Deze Hygiënecode is gebaseerd op goede hygiënische

Lees Meer »

PRODUCTVREEMDE DELEN

De recente gebeurtenissen met stukjes plastic en ijzerdraad in producten wijzen er opnieuw op dat dit een belangrijk maar vaak over het hoofd gezien risico

Lees Meer »

IJS VAK-BEURS 2014

Op maandag 3 februari was de IJsVak-Beurs te Haaften. De Houwers Groep was hier uiteraard aanwezig en wij hebben ontzettend genoten van het enthousiasme en

Lees Meer »

HOUDSBAARHEIDSDATUM

Een houdbaarheidsdatum kan volgens de Warenwet op twee manieren worden aangegeven: ‘Ten minste houdbaar tot’ (THT) geeft de datum aan tot en met wanneer de

Lees Meer »

HYGIËNE EN VOEDSELINFECTIES

Voedselveiligheid OOK binnen het Kleinschalig Wonen van belang!!! Microbiologische verontreinigingen van voedsel is een veel voorkomende oorzaak waarom mensen ziek worden van het eten. Dit

Lees Meer »

VERBETEREN OF VERBETEREN

Geen tijd, vergeten, is dat niet gebeurd dan??? Onze inspecteurs stellen nog te vaak vast dat verbeteracties niet worden ingevoerd op het intranet. De opvolging

Lees Meer »

BROOD MET ASBEST!

Zo werd er op radio en TV direct een beeld geschetst dat er sprake was van een ernstig volksgezondheidsgevaar. Volgens de berichten waren er bij

Lees Meer »

GEWIJZIGD TELEFOONNUMMER NVWA

Voor meldingen, klachten en vragen aan de NVWA is het telefoonnummer gewijzigd. Met ingang van 1 november 2013 gebruikt het Klantcontactcentrum van de Nederlandse Voedsel-

Lees Meer »

LOKALE PRODUCTEN EN IJS

Lekker genieten met lokale producten, lekker toch? Het gaat om het bereiden of verhandelen van producten die van oudsher veel in de regio voorkomen. Hierbij

Lees Meer »

NEVO-ONLINE GEACTUALISEERD

Het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO) online is door het RIVM geactualiseerd en is vanaf nu beschikbaar via Rivm.nl/nevo. NEVO-online 2013 bevat gegevens over de voedingskundige samenstelling

Lees Meer »

NASLEEP VAN VAKANTIES

Alle medewerkers weer terug van vakantie, eindelijk weer aan het werk. Tijdens de pauzes worden vakantie verhalen uitgewisseld. Verre reizen buiten Europa zijn bij de

Lees Meer »

INFRAROOD THERMOMETERS

Regelmatig horen we tijdens inspecties “handig zo’n thermometer” als het infrarood op onze thermometer gebruikt wordt. Een paar dingen zijn van belang bij het gebruik

Lees Meer »

VEILIGHEIDSCAMPAGNE VOOR HORECA

Het aantal bedrijfsongevallen in de horeca begint dramatische vormen aan te nemen. Jaarlijks lopen maar liefst 12.000 horecamedewerkers letsel op. Hoogste tijd dus voor een

Lees Meer »