Nieuws

CERTIFICERING EN 2073 RICHTLIJN

Door de EG Verordening 2073/2005 m.b.t. de microbiologische criteria voor levensmiddelen is vernieuwde belangstelling voor inkoop gekomen. Vraag: ‘Waaruit blijkt dat uw ingekochte grondstoffen of

Lees Meer »

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK

Per 1 september zijn twee afstudeerders, Marco Harijgens en Lisan van Zante bij Houwers Holtackers actief. Zij volgen de opleiding Commerciele Economie aan de Avans

Lees Meer »

RATTENVLEES

Het ministerie van Sociale Zaken van India heeft onlangs besloten een promotiecampagne te starten voor de consumptie van rattenvlees. Volgens het ministerie is dat een

Lees Meer »

BOERENMELK IN IJS!

Terug naar de natuur: de volle smaak van verse koemelk rechtstreeks van de boer verwerken in je ijs of andere zelfgemaakte producten. Het is een

Lees Meer »

MELDWIJZER CALAMITEITEN

Schandalen zijn van alle tijd, zoals recentelijk met de besmette mozzarella kaas in Italie, waar opzet in het spel is! Maar dikwijls ontstaan besmettingen onverwacht

Lees Meer »

ZWAARTEPUNT TOEZICHT VWA VERSCHUIFT

Levensmiddelenbedrijven die risico’s voor de voedselveiligheid aantoonbaar weten te beheersen krijgen van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) minder controles. Bedrijven die de risico’s niet

Lees Meer »

NANO’S IN VOEDSEL EEN RISICO?

De opmars van nanotechnologie heeft ook zijn intrede in de voedingsmiddelenindustrie gedaan. De technologie van zeer kleine deeltjes (1 nanometer = 1 miljoenste millimeter) wordt

Lees Meer »

EG 2073 RICHTLIJN WAT EN HOE?

De EG richtlijn 2073/2005, ook wel de Europese Verordening Microbiologische Criteria voor levensmiddelen genoemd, is van toepassing voor alle levensmiddelenbedrijven. Deze geldt al vanaf 1

Lees Meer »

VAN 2007 NAAR 2008

Op de valreep van 2007 kijken wij even terug op dit jaar en vooruit op het jaar dat gaat komen. Voor onze klanten was 2007

Lees Meer »

HET WAAROM, DAAROM BOEKJE

Nederland kent enkele tientallen branche-gerichte hygiënecodes. Bij de ontwikkeling van de nieuwe versies van deze codes heeft de overheid bepaald dat bedrijven meer aandacht moeten

Lees Meer »

WELKOM WIL

Vanaf oktober 2007 heeft een nieuwe medewerker het Houwers Holtackers team versterkt. Houwers Holtackers heeft de ambitie om de komende jaren sterk te groeien. De

Lees Meer »

EXTRA EISEN VOOR ERKENDE BEDRIJVEN

Er zijn extra hygiënevoorschriften specifiek bedoeld voor verwerkte en onverwerkte producten van dierlijke oorsprong. Denk aan vlees(producten), vis, zuivel en eieren. Voor deze bedrijven is

Lees Meer »

KWALITEIT VAN FRITUURVET

De kwaliteit van frituurvet is een belangrijk item in de horeca en catering. Houwers Holtackers kijkt hier bij alle keuringen naar. Uit het oogpunt van

Lees Meer »

ALLERGENEN VERPLICHT OP ETIKET

Uiterlijk 25 november 2005 moeten allergenen op het etiket vermeld staan. Allergenen vormen namelijk een bijna even grote bedreiging voor de volksgezondheid als besmettingen met

Lees Meer »