Nieuws
Fungus humongous
Iedereen kent wel iemand die beweert jam te kunnen eten waar een dikke laag schimmel opgezeten heeft. ‘Gewoon even eraf scheppen en je kan het
Mooie resultaten voor hecht team Sensire Sydehem
Op inspectie bij verpleeghuis en verzorgingshuis Sensire Sydehem in Zeddam.
Houwers Groep presenteert: GROEN, het digitale magazine
Trots presenteren wij ons eigen digitale magazine, getiteld GROEN. De eerste editie, die op 4 november verschijnt, geeft een inkijkje in het leven van een inspecteur en de werkwijze van Houwers Groep.
Volgende Q&A-sessie gaat over schoonmaak in de keuken
De volgende Q&A-sessie staat in het teken van schonmaak in de keuken. Pieter Heuvelmans praat je bij.
Sesamzaad
maar iemand die dagelijks grote hoeveelheden zou consumeren kan er op langere termijn mogelijk schadelijke gevolgen van ondervinden. Er is een wettelijke maximum residu-limiet (MRL)
Symposium Houwers Groep naar volgend jaar
Onze jaarlijkse kennisdag stond dit jaar gepland op 25 november. Omdat we momenteel nog midden in de gedeeltelijke lockdown zitten, vinden wij het niet gepast
Welke consumenteninformatie is verplicht (bij een webshop)
Sinds december 2014 is het al verplicht. Op het moment van aankoop moet de consumenteninformatie inzichtelijk zijn. Bij verkoop op locatie kan onderscheid gemaakt worden
NVWA-inspectieresultaten: datumvermelding opgelost
In onze vorige nieuwsbrief van september, meldden wij, dat we naar aanleiding van de openbaarmaking van horeca-inspectieresultaten regelmatig vragen ontvingen van bedrijven die deelnemen aan
Voedselveiligheid krijgt prioriteit bij Bakkerij van den Bemd
Op inspectie bij Bakkerij Van den Bemd. Inspectie verzorgd door Pieter Heuvelmans.
Duidelijke afspraken bij Achterkamp bedrijfsopleidingen
Op inspectie bij Achterkamp bedrijfsopleidingen in Baak. Verslag van onze inspecteur Kurt Vanderstalle.
Top Bakkers kiest voor e-learning van Houwers Groep
Om de kwaliteit hoog te houden, biedt Top Bakkers haar leden de e-learningmodule Voedselveiligheid Brood- en Banketbakkerij van Houwers Groep aan. Vraaggestuurd opleiden is populair én het werkt, weet directeur Wim Doedens.
Live Q&A weer terug van zomerreces
In oktober starten we met onze live chats op Facebook. Heb je vragen over voedselveiligheid en hygiëne in deze tijd? Hoe zorg je er zelf
Open training auditoren: 9 november
Voedselveiligheid verdient doorlopend aandacht bij het onderhouden van de basisvoorwaarden en bij de uitvoering van de processtappen door medewerkers. Om iedereen “bij de les” te
NVWA-inspectieresultaten: datumvermelding
Sinds 1 september is de openbaarmaking van horeca inspectieresultaten een feit. Sinds die tijd ontvangt Houwers Groep regelmatig vragen van bedrijven die deelnemen aan het
Rocar Kipspecialiteiten op de hoogte van normen Hygiënecode
Op inspectie bij Rocar Kipspecialiteiten in Dordrecht. Verslag van onze inspecteur Bianca de Gier.
Atlant Wonen: omgaan met coronamaatregelen op een zorg- en welzijnlocatie
Ook in coronatijd gaan inspecties door. Onze inspecteurs doen wekelijks verslag. Deze keer: zorg en wlzijnlocatie Atlant wonen.
Bewust worden van voedselverspilling met workshop op maat
Houwers Groep zet zich in tegen voedselverspilling. Dat doen we onder andere met een workshop op maat. Vijf tips om voedselverspilling te reduceren.
Regel het goed voordat je ergens conserveermiddel in doet
De meeste leveranciers van grondstoffen voor levensmiddelen hebben ze wel in het assortiment, conserveermiddelen en aanverwante producten. In wet- en regelgeving worden dit levensmiddelenadditieven genoemd.
Certificering op basis van branche hygiënecode
In 2021 is het zover, dan is de uitfasering van Dutch HACCP een feit. We weten het al sinds 2017 en nu de tijd krapper
Verspillingsvrije week
De stichting Samen Tegen Voedselverspilling verspreidt met een groot aantal organisaties in de eerste week van september meer dan 1 miljoen gratis tools. Met deze
Plaagdieren in winkelcentra
Muizen, ratten en ander ongedierte… je moet er niet aan denken om ze in je eigen bedrijf aan te treffen. Helaas is de realiteit soms
NVWA-inspectieresultaten per 1 september 2020 sneller openbaar
Per 1 september 2020 is de verandering in de openbaarmaking van inspectieresultaten van de NVWA van kracht gegaan. De beleidsregel openbaarmaking NVWA en het Besluit
Slagerij Beerens: bij groen licht naar binnen
Ook in coronatijd gaan inspecties door. Onze inspecteurs doen wekelijks verslag. Deze keer: Slagerij Beerens.
Op inspectie bij Medisch Spectrum Twente: à la minute maaltijden
Onze inspecteurs Silvio Roest en Pieter Heuvelmans bezochten topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente.
Houwers Groep onderzoekt ervaringen coronaperiode
De inspecteurs starten in augustus een onderzoek naar de ervaringen van Houwers Groep-klanten in coronatijd. Doel: optimaliseren van onze service.
Op inspectie bij Frietboutique: nachtwerk door aanhoudende hitte
Onze inspecteur Jacco Calf bezocht de productielocatie van Frietboutique in Diemen. Door de aanhoudende hitte werken ze in nachtshifts.
Hitte op komst!
Yes, de zon komt deze week weer om de hoek kijken. Dat betekent naast parasols op, goed insmeren en de barbecue aan, óók dat je
Slowcookers en voedselveiligheid
Slowcooking is in! Langzaam garen van producten heeft zo zijn voordelen. Een slowcooker is in de meeste gevallen een wat kleiner apparaat dus er is
Open training auditoren
Voedselveiligheid verdient doorlopend aandacht bij het onderhouden van de basisvoorwaarden en bij de uitvoering van de processtappen door medewerkers. Om iedereen “bij de les” te
Handhygiëne
Er is ontzettend veel informatie te vinden over hygiëne en voedselveiligheid. Tegenwoordig wordt ook vaak de link met het coronavirus gelegd. In de vele nieuwsbrieven
Scheiwijk Eemnes ziet inspectie als ‘training on the job’
Onze inspecteur Marius Rutting bezocht deze zomer Scheiwijk Eemnes, een tankstation met ‘eerlijk heerlijk eten’. Vijf vragen naar aanleiding van zijn inspectie.
Inspectie Hemels IJs: alles volgens de regels
Onze inspecteur Jacco Calf bracht in juli een bezoek aan Hemels IJs in Wormerveer.
Q&A met…Pieter Heuvelmans
Komende vrijdag maken jullie kennis met onze inspecteur Pieter Heuvelmans. Hij vertelt je in de wekelijkse (voorlopig de laatste!) Q&A alles over bewaartermijnen. Denk daarbij
Ready to eat of niet?
Als voedselveiligheidsprofessional komen we soms in situaties waarin we duidelijke voedselveiligheidsproblemen zien. Maar ook waarbij dat minder het geval is. De omstandigheden maken het dan
Save the date!
Het was nog even afwachten hoe de ontwikkelingen in ons land zouden zijn. Vorige week kwam het verlossende woord, evenementen ‘binnen’ tot 100 personen kunnen
IJsprotocol vanaf 1 juli
De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft het coronaprotocol voor ijssalons herzien, Houwers Groep heeft haar expertise hierbij verleend. Zaken geschrapt De versoepeling van de maatregelen komen
Update NVWA: openbaarmaking
De NVWA gaat per 1 september op basis van de Gezondheidswet inspectieresultaten van de horecalocaties binnen heel Nederland openbaar maken. Ook formulebedrijven worden openbaar gemaakt
Cafetaria Oostvoorne – 5 vragen aan inspecteur Jeroen Plugge
Ook in coronatijd gaan inspecties door. Onze inspecteurs doen wekelijks verslag. Deze keer: Cafetaria Oostvoorne.
Q&A: Alles over voedselveiligheid tijdens een hittegolf
Hoe houd je je omgeving voedselveilig in een hittegolf? Onze inspecteurs beantwoorden tijdens de wekelijkse Q&A al je vragen over hygiëne en voedselveiligheid.
Op inspectie bij Albron-locatie Delicia Tilburg – 5 vragen aan onze inspecteur
De inspecteurs van Houwers Groep doen verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Deze editie: 5 vragen aan inspecteur Pieter Heuvelmans. Hij verzorgde een inspectie in Tilburg waar cateraar Albron actief is.
Meld je aan voor de wekelijkse Q&A met onze inspecteur!
Voedselvergiftiging en infecties liggen op de loer bij een barbecue. Onze inspecteurs beantwoorden tijdens de wekelijkse Q&A al je vragen over hygiëne en voedselveiligheid.
COVID-19, wat er allemaal op de achtergrond gebeurde…
Als inspectiebureau zijn wij voortdurend onderweg om ondernemers op locatie te ondersteunen op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. Op maandag 16 maart zag onze
10 tips om veilig weer aan de slag te kunnen
Het lijkt een open deur, de horeca en cateringbedrijven staan wereldwijd voor de grootste uitdaging ooit. Langzaam hebben steeds meer locaties de deuren geopend, maar
Update NVWA aangemelde bedrijven, POC werkwijze
De verruiming van de maatregelen maakt dat diverse onderdelen in de voedselbereiding en -verkoop weer opgestart zijn en ook het toezicht weer opgepakt is. Sinds
Op inspectie bij Slagerij van Melik – 5 vragen aan onze inspecteur
‘Voedselveiligheid zit in het dna van de medewerkers’ De inspecteurs van Houwers Groep doen verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Ondernemers delen hun
Live Q&A met onze inspecteurs Pieter en Jacco
In 2020 zijn we gestart met onze live chats op Facebook. Heb je vragen over voedselveiligheid en hygiëne in deze tijd? Hoe zorg je er
Houwers Groep voert geslaagde pilot COVID-check uit
Na een geslaagde pilot is de COVID-check nu officieel de nieuwe dienst van Houwers Groep. De speciaal hiervoor aangestelde COVID-inspecteur Jeroen Plugge voerde de generale
Veilig omgaan met eten
Ondernemers en burgers proberen voedselverspilling tegen te gaan, nu de overheid maatregelen heeft ingesteld vanwege het coronavirus. Zij delen bijvoorbeeld maaltijden met buren, naasten of
In 7 stappen naar een realistisch handhygiëneplan
Als uw handwasstations niet ideaal zijn, is het verstandig om aan de slag te gaan met een continu verbeteringsprogramma. Hoewel het prettig is om de
Op inspectie bij Kippie Leiderdorp – 5 vragen aan onze inspecteur
‘Bewaar de rust in je winkel’ De inspecteurs van Houwers Groep doen verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Ondernemers delen hun tips &