TEVEEL VETTE VIS ONGEZOND

Meer dan drie keer per week vette vis eten, zoals haring of zalm, is riskant. Een mens krijgt dan te veel dioxine-achtige stoffen binnen. Dat blijkt uit doctoraatsonderzoek van Isabelle Sioen, meldde de Universiteit van Gent. De onderzoekster stelt wel dat vetzuren in vis goed helpen tegen hart- en vaatziekten. Twee keer per week is het beste voor de zogeheten langketen omega-3 vetzuren. De inname van deze vetzuren ligt momenteel ver beneden de aanbevelingen. De onderzoekster merkte dat kwik geen echt probleem is bij het eten van vis. Ze vond geen toxicologische risico’s voor de bevolking.

Het Voedingscentrum stelt dat de voordelen van 2 keer per vis eten: 1 x vet en 1 x gewoon geen aanvullende risico’s oplevert.

Dat vette vis gezond is blijkt onder meer uit andere onderzoekgegevens, zoals:

  • Minder kans op diabetes door Omega-3
  • Veel vis verkleint kans op darmkanker
  • Kids visetende moeders slimmer

Wist u overigens dat in het kader van nieuwe EU wetgeving er regels bestaan ten aanzien van de etikettering en gezondheidsclaims , zo ook voor producten met omega 3 vetzuren? Er wordt een onderscheid gemaakt in ‘bron’ en ‘rijk aan’ omega 3 vetzuren. Voor meer informatie hierover kunt u contact met Houwers Holtackers opnemen.

Bron: EVMI