Nieuws

SCHOONMAAKPLAN
Het komt geregeld terug tijdens onze inspecties dat wij medewerkers, leidinggevenden en ondernemers wijzen op het gebruik maken van een schoonmaakplan. Een opmerking die de

GROEN WORDEN IS MAKKELIJKER DAN GROEN BLIJVEN!
Wanneer wij mensen een doel hebben, zijn we in staat tot mooie dingen. We kunnen de hoogste bergen beklimmen, slimste uitvindingen doen en grote prestaties

VIJF TRENDS IN KOELVERSE VRUCHTENSAPPEN
Nederlandse huishoudens geven gemiddeld €27 per jaar uit aan koelverse vruchtensappen en -dranken. Aan koelverse zuiveldranken bedroegen de uitgaven €45 per huishouden. Deze cijfers liggen

PLUS TON HENST WINT SUPERMARKT VAN HET JAAR
Plus Ton Henst is 10 maart jl. in Bunnik uitgeroepen tot Supermarkt van het Jaar. ‘Ongelooflijk. Het is écht super dat we dit bereikt hebben’,

VAKBEURS BAKKERSVAK
Op 4 & 5 maart 2018 zijn wij aanwezig op vakbeurs Bakkersvak! Bakkersvak staat al 7 jaar bekend als dé toonaangevende vakbeurs voor de Nederlandse

ETEN WEGGOOIEN
Dat is precies wat je als voedselbank niet wilt doen! Goed eten weggooien, terwijl er gezinnen zijn die daar behoefte aan hebben, is vloeken in

VOEDSELVEILIGHEID IN DE ZORG: DE TIPS
Ieder jaar worden dagelijks zo’n 2000 mensen ziek van verkeerd voedsel. Dus is het niet verwonderlijk dat voedselveiligheid in de zorg veel aandacht behoeft. Maar

WIJZIGING MONITORINGSPLICHT SALMONELLA
Vanaf 1 januari 2010 is een EU-regelgeving ingevoerd over salmonella. De EU-regelgeving houdt in dat maximaal 1% van de volwassen vermeerderingskoppels besmet mag zijn met

HACCP APP IS MET SUCCES GELANCEERD OP HORECAVA!
Kan de registratie van de temperaturen en schoonmaak ook digitaal, zodat we eindelijk van die mappen en lijsten verlost zijn? Deze vraag is ons de

HET WAPEN TEGEN VOEDSELONVEILIGHEID…
Opleiding! Alles valt of staat met medewerkers die goed op de hoogte zijn van wat zij moeten doen, wanneer ze dat moeten doen en hoe

HELP! PLAAGDIEREN OP HET TERREIN!
Wie aan mensvriendelijke gebouwen denkt, denkt aan gastvrijheid. Dat geldt voor de horeca, voor zorginstellingen en ook voor facilitair gebouwbeheer in het algemeen. Maar die

HOUWERS GROEP WERKT MEE AAN TOPDOKS!
Afgelopen jaar is ons gevraagd om mee te werken aan het programma Topdoks van Zapp aan een item over bacteriën/hygiëne. Amber Bos, een van onze

ZOUT- EN VERZADIGD VETGEHALTE IN LEVENSMIDDELEN DAALT LANGZAAM
Nieuwsbericht | 22-12-2017 | 15:37 In de afgelopen 6 jaar is het zoutgehalte van levensmiddelen die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzocht met 11%

FIJNE FEESTDAGEN!
Op de drempel van 2018 danken wij u voor het in ons gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking. Wij wensen u en uw medewerkers prettige

HACCP APP WORDT GELANCEERD OP HORECAVA!
Kan de registratie van de temperaturen en schoonmaak ook digitaal, zodat we eindelijk van die mappen en lijsten verlost zijn? Deze vraag is ons de

WEET U HET NOG?
Kritische processen moeten aantoonbaar beheerst worden. Dat houdt in dat u duidelijk moet kunnen maken dat deze processen goed verlopen. Worden de juiste kerntemperaturen gehaald

HOUWERS GROEP DOCEERT BIJ HET KAD
Het KAD beschikt over een inspirerend docentencorps en onze Wil Jansen is er een van. Met 32 jaar ervaring in het beoordelen van HACCP-voorschriften in

WIJZIGING NVWA-TARIEVEN PER 1 JANUARI 2018
De tarieven die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij bedrijven in rekening brengt voor keuringen, herinspecties, systeemtoezicht, certificering, monsterneming en -analyse wijzigen per 1

HACCP APP WORDT GELANCEERD OP DE HORECAVA!
Kan de registratie van de temperaturen en schoonmaak ook digitaal, zodat we eindelijk van die mappen en lijsten verlost zijn? Deze vraag is ons de

DE THT/TGT IS VERSTREKEN EN WAT NU?
Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden zullen we eerst de begrippen THT en TGT toelichten. Meer informatie over deze begrippen kun je vinden op

LEKKERSTE WEDSTRIJDEN, HORECAVA
Wie zich nog wil inschrijven voor de jaarlijkse Lekkerste Wedstrijden moet vlot zijn: het gaat hard. Voor Lekkerste Broodje Horeca is de inschrijving inmiddels gesloten.

IJSSEIZOEN ZIT EROP, WAT SPRONG ERUIT?
Het ijsseizoen is alweer een tijdje voorbij en wij kijken tevreden terug op het afgelopen jaar. We hopen dat ook u terugkijkt op een goed

SCHONE SCHIJN
We halen het nog maar eens van stal, de schoonmaakregistratie. Wat gebeurt er mee en wat zou het moeten zijn? Wat er mee gebeurt is

BEWAAR ADVIES
Deze vraag komt regelmatig terug tijdens onze inspecties of op het secretariaat….Wij maken product x en zijn er zeker van dat het langer bewaart mag

SYMPOSIUM DUURZAAMHEID
Op 28 september hebben wij een symposium georganiseerd met het thema “Duurzaamheid, hoe maak je het inzichtelijk?” Wij kijken met een zeer goed gevoel hierop

DE HOUWERS GROEP OP BEZOEK
De Houwers Groep heeft in de afgelopen periode veel bezoeken gebracht aan nieuwe formules en franchisenemers. Wat tijdens het eerste bezoek vooral opvalt is dat

KNOFLOOK EEN WONDERMIDDEL??
Je adem knapt er niet echt van op, maar wist je dat knoflook wel heel veel gezonde voordelen heeft? Knoflook wordt al eeuwen gebruikt, als

HOE VEILIG WERKT JOUW LEVERANCIER?
De fipronil affaire heeft weer eens aangetoond dat je niet alleen op “blauwe ogen” kunt vertrouwen. Wie “shit inkoopt, verkoopt shit” blijf ik maar zeggen

LOGIN INTRANET HOUWERS GROEP VERGETEN?
De zomer is voorbij en iedereen is weer helemaal opgeladen na een welverdiende vakantie. Het weer laat nog te wensen over maar toch gaan we

WAAR KUNT U HOUWERS GROEP HOREN?
Ice This Day 2017, 25 september te Wageningen Een dag lang ervaringen uitwisselen met vakbroeders, wat is een betere tijdsbesteding? Ice This Day geeft weer

TEMPERATUUR BEWAKINGSSYSTEEM
Ze zijn niet meer weg te denken en worden verkocht als het systeem waarmee u als ondernemer alles onder controle kunt hebben zonder u ergens
WOONVORMEN, VOEDSELVEILIGHEID IN DE PRAKTIJK
De Hygiënecode woonvormen geeft medewerkers die actief zijn met eten en drinken meer ruimte, maar ook meer verantwoordelijkheid. Kennis van voedselveiligheid staat centraal. Verduidelijking Is

VOORSTEL EUROPESE COMMISSIE OMTRENT ACRYLAMIDE
Voedselproducenten, fastfoodketens en restaurants moeten de hoeveelheid acrylamide in hun producten verder terugdringen. Dat heeft de Europese Commissie afgelopen week voorgesteld. Het voorstel gaat hierna

SAVE THE DATE!!! SYMPOSIUM DONDERDAG 28 SEPTEMBER
Op veler verzoek is ons symposium terug van weg geweest!! Op donderdag 28 september organiseren wij een middag symposium met als thema: ’Duurzaamheid, hoe maak

AANTONEN VAN SCHIMMELS M.B.V. UV-LICHT
Schimmels Schimmels komen overal in de natuur voor en worden ook wel de opruimdienst genoemd. Alle laatste restanten organisch materiaal worden door schimmels afgebroken, als

EIERSCHANDAAL EN DE NASLEEP!
Het eierschandaal rond het gebruik van fipronil in kippenschuren heeft deze zomer de gemoederen flink beziggehouden. Alle eieren uit de supermarkt en de consument kan

METEN IS WETEN!
Een uitspraak zo oud als de tijd zelf, maar hoe vaak doet u dat eigenlijk? En uw medewerkers, hoe vaak nemen die een thermometer in

DUURZAAMHEID BIJ DE HOUWERS GROEP
Bij de Houwers Groep zetten wij ons in om uw bedrijf groen licht te geven, op het gebied van voedselveiligheid natuurlijk en daarnaast ook door

ACCREDITATIE VAN HOUWERS GROEP GOED BEVONDEN!
Zoals u weet zijn wij een geaccrediteerd inspectiebedrijf en eind mei is er een delegatie van de raad van accreditatie(RvA) op het kantoor geweest om

WAAROM DAAROM, DE VERNIEUWDE E-LEARNING MODULE!
De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent vaak even een break van het werk en de gedachten gericht op thuis of een vakantieoord.

EEN BORDJE BLOEMEN
Overal duiken ze op in restaurants, als garnering of als ingrediënt, bloemen! Maar wat weten we er eigenlijk van? Met de kleur en smaak is

HEET NIEUWS
Het zal je gebeuren, alles in het werk gesteld om het allemaal soepel en op tijd te laten verlopen tijdens het bruiloftsfeest worden tientallen gasten

SLAGROOM EN VOEDSELVEILIGHEID
Tegenwoordig denken we bij het woord slagroom al snel aan de zomerdagen, een lekkere toef slagroom op een ijsje. Daarmee doen we een select gezelschap

DAGTRAINING VOEDSELVEILIGHEID
Vóór de zomer zullen wij nog eenmaal een dagtraining Voedselveiligheid organiseren, waarbij de cursisten de gelegenheid hebben om hun HACCP-kennis op te frissen en dieper

ETIKETTEN VAN KIPPENVLEES, HEEFT U ER OOIT NAAR GEKEKEN?
We staan er vaak niet bij stil maar er is meer informatie te vinden op de etiketten dan je zou verwachten. Hieronder staan een paar

VERFRISSENDE WORKSHOP HACCP BIJ GRANUCCI
De familie Granucci in Apeldoorn bereidt in de centrale ijskeuken dagelijks vers ijs voor tientallen afnemers. Daar zitten grote namen tussen, maar ook kleinere ijssalons
ONGEDIERTEBESTRIJDERS WAARSCHUWEN VOOR EXTRA KOSTEN
Inspectie leefomgeving en Transport (ILT) de vroegere VROM-inspectie heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van ongedierteverdelgingsmiddelen in gebruik bij erkende ongediertebestrijders. Wat bleek een aantal
MINDER ZOUT IN SOMMIGE VOEDINGSMIDDELEN, VERZADIGD VET PRAKTISCH NIET GEDAALD!
Sommige voedingsmiddelen bevatten minder zout dan een aantal jaar geleden. De gehaltes aan verzadigd vet zijn de afgelopen jaren echter nauwelijks gedaald. Dit blijkt uit
AANGESCHERPT BOETEBELEID
Per 15 februari 2017 heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een paar belangrijke wijzigingen doorgevoerd in haar controles en maatregelen bij overtredingen. Deze wijzigingen
FESTIVALSEIZOEN IS VAN START
April nadert en daarmee ook het begin van een hopelijk, lang, zonovergoten evenementenseizoen. Door de wol geverfde foodtruck en stand ondernemers lopen zich warm om