Nieuws

SCHONE SCHIJN

We halen het nog maar eens van stal, de schoonmaakregistratie. Wat gebeurt er mee en wat zou het moeten zijn? Wat er mee gebeurt is

Lees Meer »

BEWAAR ADVIES

Deze vraag komt regelmatig terug tijdens onze inspecties of op het secretariaat….Wij maken product x en zijn er zeker van dat het langer bewaart mag

Lees Meer »

SYMPOSIUM DUURZAAMHEID

Op 28 september hebben wij een symposium georganiseerd met het thema “Duurzaamheid, hoe maak je het inzichtelijk?” Wij kijken met een zeer goed gevoel hierop

Lees Meer »

DE HOUWERS GROEP OP BEZOEK

De Houwers Groep heeft in de afgelopen periode veel bezoeken gebracht aan nieuwe formules en franchisenemers. Wat tijdens het eerste bezoek vooral opvalt is dat

Lees Meer »

EIERSCHANDAAL EN DE NASLEEP!

Het eierschandaal rond het gebruik van fipronil in kippenschuren heeft deze zomer de gemoederen flink beziggehouden. Alle eieren uit de supermarkt en de consument kan

Lees Meer »

METEN IS WETEN!

Een uitspraak zo oud als de tijd zelf, maar hoe vaak doet u dat eigenlijk? En uw medewerkers, hoe vaak nemen die een thermometer in

Lees Meer »

EEN BORDJE BLOEMEN

Overal duiken ze op in restaurants, als garnering of als ingrediënt, bloemen! Maar wat weten we er eigenlijk van? Met de kleur en smaak is

Lees Meer »

HEET NIEUWS

Het zal je gebeuren, alles in het werk gesteld om het allemaal soepel en op tijd te laten verlopen tijdens het bruiloftsfeest worden tientallen gasten

Lees Meer »

DAGTRAINING VOEDSELVEILIGHEID

Vóór de zomer zullen wij nog eenmaal een dagtraining Voedselveiligheid organiseren, waarbij de cursisten de gelegenheid hebben om hun HACCP-kennis op te frissen en dieper

Lees Meer »

AANGESCHERPT BOETEBELEID

Per 15 februari 2017 heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een paar belangrijke wijzigingen doorgevoerd in haar controles en maatregelen bij overtredingen. Deze wijzigingen

Lees Meer »

FESTIVALSEIZOEN IS VAN START

April nadert en daarmee ook het begin van een hopelijk, lang, zonovergoten evenementenseizoen. Door de wol geverfde foodtruck en stand ondernemers lopen zich warm om

Lees Meer »

GUERILLA DINING!!

Er gaat niet bij iedereen een lampje branden bij het lezen van deze woorden. Wat het is? Het is geen restaurant of menu, het is

Lees Meer »

LEUKE WEETJES OVER IJS

Het is weer bijna lente en in deze periode van het jaar kunnen ijsjes natuurlijk niet ontbreken. Maar wat zijn de wettelijke regels van roomijs?

Lees Meer »

HET BELANG VAN HET VERBETERPLAN

Nadat een inspectie heeft plaatsgevonden, wordt de bijbehorende inspectie rapportage gelijktijdig vrijgegeven op het intranet. Men kan eenvoudig op het intranet zijn rapport (als PDF)

Lees Meer »

BEWAREN OF VERVANGEN?

Dat voedselveiligheid en duurzaamheid hand in hand gaan, daarvan zijn wij wel overtuigd! Met het oog op verspilling (en Hollandse zuinigheid) bewaren en gebruiken we

Lees Meer »

OPFRISSER

Het jaar is net begonnen en de eerste incidenten zijn al openbaar, het allergeen selderij ontbreekt op een etiket. Het controlemechanisme heeft gewerkt en er

Lees Meer »

GELUKKIG NIEUWJAAR

365 dagen vol nieuwe kansen! Maar voor het zover is lekker genieten van de feestdagen. Langs deze weg wil ik al onze relaties bedanken voor

Lees Meer »

ERVARINGEN IN DE HORECA

Het einde van het jaar nadert, tijd voor terugblikken en vooruit kijken. De Hygiënecode voor de Horeca is vernieuwd in 2016. Wat direct opviel was

Lees Meer »

KAN HET BETER?

Op het moment van schrijven van dit artikel staat de teller van belangrijke veiligheidswaarschuwingen food op 47. 19 x bacteriologisch niet in orde 1 x

Lees Meer »