Nieuws
EERSTE ERVARING MET HANDHAVINGSBELEID VWA
‘Niet het kruisje op een aftekenlijst is het bewijs dat er goed wordt gewerkt, maar de kennis van het personeel ter plaatse. Is een medewerker
EG 2073 RICHTLIJN WAT EN HOE?
De EG richtlijn 2073/2005, ook wel de Europese Verordening Microbiologische Criteria voor levensmiddelen genoemd, is van toepassing voor alle levensmiddelenbedrijven. Deze geldt al vanaf 1
VAN 2007 NAAR 2008
Op de valreep van 2007 kijken wij even terug op dit jaar en vooruit op het jaar dat gaat komen. Voor onze klanten was 2007
HET WAAROM, DAAROM BOEKJE
Nederland kent enkele tientallen branche-gerichte hygiënecodes. Bij de ontwikkeling van de nieuwe versies van deze codes heeft de overheid bepaald dat bedrijven meer aandacht moeten
TEVEEL VETTE VIS ONGEZOND
Meer dan drie keer per week vette vis eten, zoals haring of zalm, is riskant. Een mens krijgt dan te veel dioxine-achtige stoffen binnen. Dat

NIEUW HANDHAVINGSBELEID DOOR VWA VANAF 2008
De overheid heeft bepaald om de regeldruk voor het bedrijfsleven te beperken of anders in te vullen. Dat geldt ook voor de handhaving van de
NIEUWE HYGIËNECODE HORECA PER NOVEMBER 2007
Per 1 december 2007 is de nieuwe hygiënecode voor de horeca van kracht. Met de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) is een overgangstermijn afgesproken van
WELKOM WIL
Vanaf oktober 2007 heeft een nieuwe medewerker het Houwers Holtackers team versterkt. Houwers Holtackers heeft de ambitie om de komende jaren sterk te groeien. De
DE VWA GAAT “HANDHAVEN MET VERSTAND EN GEVOEL”
Wat wil dat nou zeggen voor de ondernemer? In de handhaving nog meer risicogericht te werk gaan. Dit betekent vooral dat de prioriteiten liggen waar
REGISTRATIEPLICHT: VERGEET U NIET TE REGISTREREN!
Alle levensmiddelenbedrijven, inclusief leveranciers van grondstoffen en ingrediënten, moeten zich per 1 januari 2006 laten registreren bij de VWA. In het najaar van 2005 publiceert
EXTRA EISEN VOOR ERKENDE BEDRIJVEN
Er zijn extra hygiënevoorschriften specifiek bedoeld voor verwerkte en onverwerkte producten van dierlijke oorsprong. Denk aan vlees(producten), vis, zuivel en eieren. Voor deze bedrijven is
KWALITEIT VAN FRITUURVET
De kwaliteit van frituurvet is een belangrijk item in de horeca en catering. Houwers Holtackers kijkt hier bij alle keuringen naar. Uit het oogpunt van
ALLERGENEN VERPLICHT OP ETIKET
Uiterlijk 25 november 2005 moeten allergenen op het etiket vermeld staan. Allergenen vormen namelijk een bijna even grote bedreiging voor de volksgezondheid als besmettingen met
HYGIËNECODE VOOR DE HORECA
De derde versie van de hygiënecode voor de horeca is uit, deze code is op 20 april 2004 goedgekeurd door de minister van VWS. Per
GFSI MAAKT VOEDSELVEILIGHEIDSSTAANDAARDEN BEKEND
Binnenkort zal GFSI bekend maken welke voedselveiligheidsstandaarden voldoen aan de criteria die zij hebben vastgesteld. Sinds de wettelijke verplichting ten aanzien van HACCP zijn meerdere