Nieuws

IJSVAK 2012

Het evenement dat de IJsvak en IJswedstrijden verenigt, vindt plaats op maandag 6 en dinsdag 7 februari 2012. Een derde, nieuw moment voor de bekendmaking

Lees Meer »

HET NOROVIRUS DUIKT WEER OP

Afgelopen weken is het norovirus wederom opgedoken. Het virus wat buikgriep veroorzaakt is erg besmettelijk. Eerder dit jaar maakte wij melding van het norovirus in

Lees Meer »

RETOURSTROMEN

Dierlijke bijproducten zijn producten van dierlijke oorsprong die niet (meer) voor menselijke consumptie zijn bedoeld. Levensmiddelen met producten van dierlijke oorsprong die meer voor menselijke

Lees Meer »

VEILIGHEID OP DE WERKVLOER

Veiligheid op de werkvloer. Elke onderneming dient een RI&E uit te voeren op de werkvloer in zijn bedrijf ter inventarisatie van de gevaren die medewerkers

Lees Meer »

WIST U DAT…

…Er geen wettelijke criteria voor de temperatuur van het eten zijn op het moment dat het uitgeserveerd op de tafel van de gasten verschijnt. Uiteraard

Lees Meer »

PROGRAMMA ONGEDIERTEBESTRIJDING

Het weren van ongedierte is de belangrijkste preventieve maatregel die de CBL-code voorschrijft. Daarnaast dient de supermarkt een programma te hebben voor ongediertebestrijding. Dit mag

Lees Meer »

RESTSTOFFEN

De afvoer van reststoffen valt buiten de werking van de CBL-code. Hiermee ben je niet gevrijwaard van je wettelijke verplichting. Elke ondernemer dient zich ervan

Lees Meer »

INSCHRIJVING ICE THIS DAY 2011

Om alle facetten van voedselveiligheid en hygiëne voor ambachtelijke ijsbereiders eens goed op een rij te zetten, organiseert het IJscentrum, in samenwerking met Houwers Holtackers

Lees Meer »

NIEUWE HYGIËNECODE IJSBEREIDING

Nieuwe hygiënecode ijsbereiding gaat 1 april 2011 van kracht. Vanaf die datum is de nieuwe hygiënecode te downloaden op de sites van www.ijscentrum.nl en www.kenniscentrumhoreca.nl.

Lees Meer »

NOROVIRUS

Het superbesmettelijke norovirus, dat jaarlijks ongeveer een half miljoen Nederlanders velt met buikgriep, kan in veel restaurants en eetcafés ongestoord slachtoffers maken. Eén op de

Lees Meer »

IJSVAK 2011

Op dinsdag 8 februari wordt het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor ambachtelijke ijsbereiders gehouden in het NBC in Wageningen. IJsbereiders en -verkopers geven er acte de présence.

Lees Meer »

MELDPLICHT LISTERIA

De EG Verordening 2073/2005 is nu 5 jaar van kracht. De mist trekt langzaam op en de interpretatie van de wetgeving krijgt richting. Wat voor

Lees Meer »

KIP IS TOCH OK

Kippenvlees is veilig, ondanks de dikwijlse besmetting met ESBL-producerende bacterien. Vast staat dat deze ESBL vormende bacterie in rauw kippenvlees is gevonden, maar dat dit

Lees Meer »

MOGEN MINDERJARIGEN SCHOONMAKEN?

Voor veel bedrijven is het nog onduidelijk op welke wijze minderjarige medewerkers om mogen gaan met Reinigings- en Desinfectiemiddelen. Regels hieromtrent zijn vastgelegd in het

Lees Meer »

VERSRAPPORT 2010

Het Versrapport van 2010 is eind september gepresenteerd. Supermarktketen Jan Linders krijgt van de eigen klanten het hoogste cijfer voor de vers afdelingen, met name

Lees Meer »

STERFGEVAL DOOR ETEN KROKET

Een 25-jarige Duitse vrouw overleed deze zomer na het eten van een satékroket in een Nederlands cafetaria. Ondanks een pinda-allergie nuttigde de vrouw een satékroket

Lees Meer »

1 MILJOEN EURO VOOR CERTIFICERING VISKETEN

Minister Gerda Verburg stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor het stimuleren van certificering binnen de visketen. Certificering steunt hiermee milieuvriendelijke productiemethoden. De subsidieregeling wordt opengesteld

Lees Meer »

ICE THIS DAY, WEES WIJS MET IJS!

Op maandag 13 september a.s organiseert het IJscentrum Wageningen in samenwerking met Houwers Holtackers een themadag Voedselveiligheid & Hygiene. Een dag die u als ondernemer/ijsbereider

Lees Meer »

AZO-KLEURSTOFFEN

Azokleurstoffen zijn de meest gebruikte kleurstoffen in levensmiddelen. Circa 60 – 70% van de gebruikte kleurstoffen in levensmiddelen zijn azokleurstoffen. Recent is er een wijziging

Lees Meer »