IJSVAK 2011

Op dinsdag 8 februari wordt het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor ambachtelijke ijsbereiders gehouden in het NBC in Wageningen. IJsbereiders en -verkopers geven er acte de présence. IJsvak is het nationale moment voor de ambachtelijk ijsbereider. De plaats voor het oppakken van de laatste trends en ontwikkelingen.

Het IJscentrum organiseert IJsvak 2011 met als doel:

Het stimuleren van vakbekwaamheid, creativiteit en inventiviteit door middel van het bereiden van de lekkerste ijssmaak en het samenstellen van de beste ijscreatie. Hierbij spelen aspecten als hygiëne, presentatie en beroepshouding een essentiële rol.

Het programma

Tijdens IJsvak 2011 in het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen worden bezoekers via presentaties, voorlichting en workshops volledig geinformeerd, zodat de branche goed voorbereid is op het nieuwe ijsseizoen. IJsvak wordt voor de zeventiende keer georganiseerd. Ditmaal voor de eerste keer samen met het NBC, voor de derde keer door het IJscentrum en de VAIJ (Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders) en de vakwedstrijden inmiddels voor de vijfde keer in nauw overleg met organisatoren van eerdere IJsvakken, de mensen van de Sector Fastservice van Koninklijk Horeca Nederland.

Het totale programma van IJsvak 2011 ziet er als volgt uit:

– Noviteiten voor het ijsseizoen 2011, gepresenteerd door de aanwezige Partners van het IJscentrum op het noviteitenplein
– De presentatie van het ondernemershandboek, dat i.s.m. het HBA, speciaal voor de ijssector ontwikkeld wordt
– De presentatie van de nieuwe Hygienecode voor de IJsbereiding
– De presentatie van de activiteiten van de VAIJ
– De diploma-uitreiking van de cursisten van de cursus IJsbereiden – najaar 2010.

De locatie

Nederlands Bakkerij Centrum
Agro Business Park 75/83
6708 PV Wageningen
0317-471212

De wedstrijdtijden

Aanvang van de Gouden IJsspatel: 09.30 uur in Bakkerij 200 (let op)

Aanvang “de Gouden IJscreatie”: 15.00 uur in Bakkerij 300. Aansluitend wordt de winnaar bekend gemaakt van deze wedstrijd.

Ca. 19.00 uur ‘s avonds: ijsbuffet met de prijsuitreiking van “de Gouden IJsspatel” en de “IJssalon van het jaar”.

Toegang tot IJsvak 2011

Om toegang te krijgen tot IJsvak 2011 en de wedstrijdlocatie, kunt u via de website www.ijswedstrijden.nl toegangskaarten bestellen. Klik op deze pagina op de link; entreekaarten bestellen.

De toegangskaart biedt u de gehele dag verzorging van koffie, thee en fris, incl. lunch. Vanaf 16.00 uur kunt u ook gebruik maken van het drankbuffet. Voor de prijsuitreiking kunt u deelnemen aan een spetterend ijsbuffet en een overheerlijke wintermaaltijd. Zonder toegangskaart helaas geen toegang!

Tot ziens op dinsdag 8 februari a.s. namens het bestuur van het IJscentrum,

Jacques Vos
Manager IJscentrum

Meer info: www.ijscentrum.nl of www.ijswedstrijden.nl