HYGIËNE EEN SCHONE ZAAK IN EEN GROEN BEDRIJF

Als je in het jaarverslag van de nVWA leest dat 29 bedrijven in Nederland zijn gesloten omdat bij herhaling is vastgesteld dat de hygiëne ernstig tekort schiet, is dat geen reden tot paniek. Het aantal stijgt t.o.v. de vorige jaren, maar op 80.000 bedrijven in Nederland is dat nog steeds een gering aantal.

Maar als je verder leest dat een bedrijf voor deze aanpak in aanmerking komt als er in twee jaar tijd, driemaal moet worden ingegrepen door de nVWA, dan blijkt dat je als ondernemer je niet veel fouten kunt permitteren.

Het zelfcontrolesysteem van Houwers Holtackers richt zich op GEEN MAATREGEL bij een nVWA bezoek. Dit houdt in: voldoen aan de wettelijke eisen op een onaangekondigd moment als de inspecteur van HH binnen stapt. Hygiëne tekortkomingen en temperatuursafwijkingen zijn de meest voorkomende afwijkingen waar over wordt gerapporteerd door HH. De basisvoorwaarden hygiëne dienen dus altijd op orde te zijn, voordat een bedrijf start met bereiding. In het puntensysteem van HH voor de kleurbepaling is eenzelfde fout ten opzichte van de vorige inspectie extra punten aftrek. Hygiëne is dus een basisvoorwaarde voor groen!