LATEXHANDSCHOENEN NIEUWE ZIEKMAKER!

Met deze kop opende de Telegraaf op 19 oktober 2011 een artikel. Een medewerkster uit een academisch ziekenhuis had door haar werkzaamheden op de OK een latex allergie opgelopen. Later bleek dat zij steeds allergische reactie kreeg van voedsel die door mensen met latex handschoenen waren verwerkt. Koninklijke Horeca Nederland meldt in het artikel dat het dragen van handschoenen een zaak is van de individuele ondernemer. Er is geen dwingend voorschrift dit het dragen van handschoenen voorschrijft.

Wat hier blijkt is dat er steeds meer mensen met allergieën bijkomen. Onze voeding draagt daaraan regelmatig bij. In Nederland zouden al 300.000 mensen last hebben van deze latex-allergie. Ik denk dat het grootste gedeelte van deze mensen een huiduitslag krijgt bij het dragen van latex-handschoenen. Een aantal mensen is dus zo gevoelig dat zij zelfs die reactie krijgen bij het eten van voedsel dat door latex handschoenen is aangeraakt.
Wat rest is terug te vallen op ons boeren verstand. De wetgeving heeft latex niet aangemerkt als een officiële allergie. We zijn dus niets verplicht. Anderzijds is een goede handhygiëne net zo effectief als latex handschoenen. Dus laten we de latex handschoen nu eens uitdoen en de discipline aanleren om altijd onze handen te wassen voordat we onverpakte levensmiddelen aanraken, tussen door de handen met desinfectiegel ontsmetten levert ook al een verbetering op. Dan hebben we met elkaar, zonder dat er wetgeving voor hoeft te worden gemaakt, de mensen met een latex allergie een dienst bewezen en bewijzen we ons milieu en onze portemonnee een dienst.

https://www.houwersgroep.nl/wp-content/uploads/2017/06/Latex_handschoenen-A840x630-300×225.jpg