Nieuws

kennis leren

7 vragen en antwoorden over HACCP

Of je nu net komt kijken of al een aantal jaren werkzaam bent in de voedingsbranche; elke dag valt er wel wat te leren en een opfriscursus is ook nooit verkeerd. Over HACCP bijvoorbeeld. Hier volgen 7 vragen en antwoorden over HACCP om te bestuderen.

Lees Meer »
keuken terugkoelen

Zoek verkoeling voor je producten: 6 koude tips voor snel terugkoelen

We genieten ook in september nog van heerlijke warme dagen. Werk je in de horeca, de zorg, een versspeciaalzaak of een ander bedrijf waar voedsel wordt bereidt? Dan heb je regelmatig verkoeling nodig. Producten die je bereidt, zoals soepen en sauzen tijdens de mise en place, hebben echter het hele jaar verkoeling nodig. Het liefst zo snel mogelijk. Hoe doe je dat? Hier volgen 6 koude tips.

Lees Meer »

Genieten op het terras, maar zijn de ijsklontjes veilig?

Nog even op een terras tijdens de nazomer met een fris en verkoelend drankje op tafel; wie geniet daar nu niet van? De ijsklontjes zijn niet aan te slepen en de ijsklontjesmachine draait op volle toeren. Het is echter wel belangrijk dat de ijsklontjes voedselveilig zijn. Hoe zorg je daarvoor?

Lees Meer »
Allergenen selderij

Houwers geeft antwoord: wat zijn allergenen?  

Zorginstellingen, cateraars, horecazaken, ijssalons, bakkerijen, slagers, supermarkten; iedereen die zich met voeding bezighoudt, moet zich houden aan de regels omtrent allergenen. Maar wat zijn allergenen eigenlijk? Houwers zoomt in en geeft antwoord. 

Lees Meer »
inspecties

Zelfcontrole: wat is dat en wat is het voordeel?

Restaurant, supermarkt, zorginstelling, ijszaak, bakker, slager; een bedrijf dat zich met voedsel bezighoudt, kan een bezoek verwachten van de NVWA. Ondernemers kunnen ook een zelfcontrolesysteem invoeren. Wat houdt dat in en waarom is dat voordelig?  

Lees Meer »

Audrey Biermans van Vitam wint Voedselveiligheid Bokaal

Ze heeft alle processen rondom voedselveiligheid uitstekend uitgevoerd tijdens het NK de Lekkerste op de Horecava. Daarom heeft Audrey Biermans van Vitam de Voedselveiligheid Bokaal 2024 van Houwers gewonnen. Ze werd op haar werk verrast door de inspecteur van Houwers, die de bokaal kwam uitreiken.

Lees Meer »

Een lekker softijsje uit een schone machine? Zo doe je dat

Vierkante beker, reuzebeker, oubliehoorn, nootjes, chocolade of natuurlijk spikkels; ook dit seizoen gaan er weer miljoenen softijsjes over de toonbank in ijssalons, cafetaria’s en pretparken. Waar de softijsmachines ook staan; ze moeten voldoen aan de regels omtrent voedselveiligheid.

Lees Meer »