Veel interesse in voedselveiligheid tijdens Gastvrij Rotterdam

De stand van Houwers was tijdens Gastvrij Rotterdam dé plek om kennis op te doen over voedselveiligheid en hygiëne. Twee onderwerpen kwamen regelmatig ter sprake.  

Op de eerste dag van Gastvrij Rotterdam was inspecteur Voedselveiligheid Frank van Dillewijn aanwezig om uitleg te geven over de recente ontwikkelingen rondom fermenteren. Onlangs bleek tijdens een controle van de NVWA dat de instantie een HACCP-plan wil zien voor elk gefermenteerd product. Als partner van Euro-Toques ondersteunt Houwers de aangesloten restaurants in dit proces, zodat ze voldoen aan de eisen van de NVWA. Tijdens de beurs was er veel interesse in dit onderwerp en leden van Euro-Toques en andere geïnteresseerden stelden hun vragen op de stand van Houwers.    

Digitale HACCP-registratie  

Ook hebben beursbezoekers kennisgemaakt met CleanUpp, dé app voor digitale HACCP-registratie. Ondernemers kunnen bijvoorbeeld schoonmaak- en temperatuurlijsten digitaal bijhouden in de app. Daarmee zijn mappen vol papieren lijsten verleden tijd. Het mogelijk om belangrijke documenten in de app te plaatsen, zoals het HACCP-handboek, de allergenenlijst en recepturen. Ook geeft de app de mogelijkheid om pdf-rapportages te maken van de werkzaamheden.  

Lees hier meer over CleanUpp.