UW KETEN GROEN…

In het streven van het NVWA om met minder ambtenaren een effectief en efficiënte toezichts-arrangement toe te passen maken ze al enkele jaren gebruik van de formuleaanpak. Deze methode geeft antwoord of een formule voldoende interne bewaking uitoefent op de leden van de formule in de beheersing van voedselveiligheid aspecten. Groen kleuring op basis van deze steekproef betekent dat de NVWA voldoende vertrouwen heeft in het bewakingssysteem van de formule. Deze groene kleur wordt bereikt als het aantal geselecteerde locaties voor de steekproef tijdens de inspectie van de NVWA op basisvoorwaarden en HACCP processen niet meer dan 15 % afwijking scoren.

Onlangs is wederom een franchise keten (klant van HH) door de NVWA erkend als een groene keten. Hiervoor is in het najaar van 2011 een steekproef gehouden door NVWA. In totaal zijn 24 locaties geselecteerd. Hierin zijn tevens de groene bedrijven die via HH bij de NVWA zijn aangemeld opgenomen. Deze locaties zijn niet meer bezocht door de NVWA maar als groen opgenomen.

Uit de steekproef is gebleken dat bij locaties van desbetreffende keten de basisvoorwaarden en de HACCP-processen voldoende werden beheerst. In 2012 zal de keten onder de monitoring van NVWA vallen. Wat houdt dit in? De inspecties zullen kortdurend en bij een beperkt aantal locaties gehouden worden. De ondernemer zal hierdoor zo min mogelijk last ervaren.

https://www.houwersgroep.nl/wp-content/uploads/2017/06/Knipsel-300×156.jpg