Opslagruimte in de horeca; waar moet je op letten?

inspecties

Een lunchroom heeft het plafond in de kelder verwijderd omdat deze erg vies was. Nu is de onderkant van de vloer erboven zichtbaar. De vraag aan Houwers: moet er een nieuw plafond komen?

In de kelder van de lunchroom worden enkel droge materialen bewaard. Deze opslagruimte hoeft in principe geen plafond te hebben. Wat natuurlijk wél altijd belangrijk is: de ruimte en het plafond moeten goed schoongehouden worden.

Stof en spinnenrag

Maar in een ruimte zonder plafond is het lastig te voorkomen dat er stof en gruis naar beneden dwarrelt. In een opslagkelder is een beetje stof of een spinnenrag in de hoek ook heel normaal. Belangrijk is dat het niet erger wordt en zorg ervoor dat de muren glad en afneembaar zijn.

Let op openstaande verpakkingen en zorg ervoor dat deze weer goed zijn afgesloten. Zet materialen als bakjes en chafing dishes op hun kop zodat er geen stof in kan vallen.

De inspecteurs van Houwers staan klaar om alle vragen rondom voedselveiligheid en hygiëne te beantwoorden.