Oog voor voedselveiligheid tijdens NK de Lekkerste

Eén van de hoogtepunten van de Horecava is ieder jaar weer het NK de Lekkerste. Vier dagen strijden culinaire talenten op het wedstrijdpodium voor de prijzen. Wie maakt het lekkerste broodje, de lekkerste burger of pannenkoek? Dat niet alleen: wie wint de Voedselveiligheid Bokaal 2024? Dat is dé vraag voor de inspecteurs van Houwers.

Sinds jaar zijn de inspecteur van Houwers aanwezig tijdens het NK de Lekkerste (voorheen de Lekkerste Wedstrijden) om te controleren of deelnemers voldoen aan de voorwaarden voor voedselveiligheid en hygiëne. Worden de producten op de juiste manier vervoerd, op de juiste temperatuur? Zien deelnemers er verzorgd uit, werken ze netjes? Stuk voor stuk belangrijk punten waar de inspecteurs op letten.

Voedselveiligheid Bokaal

In 2020 heeft Houwers bovendien de Voedselveiligheid Bokaal in het leven geroepen. Hiermee wil het inspectiebureau het belang van hygiëne en voedselveiligheid benadrukken. Bjorn van Oss van Eetwinkel De Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom won de bokaal in 2023.

Daarnaast is directeur Stefan Paap namens Houwers juryvoorzitter bij de wedstrijd Lekker Anders, voor culinaire talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Inschrijven

Culinaire talenten kunnen zich nog altijd inschrijven voor het NK de Lekkerste. Houwers wenst alle deelnemers veel succes en voedselveilig plezier tijdens de voorbereiding en natuurlijk op de wedstrijddag.

Fotografie: Tamara Verheij / Inbeeldt