INSPECTEUR VERTELD, IJSSALOON VAN HET JAAR 2012

Afgelopen maandag is de ontknoping geweest, één van de 5 genomineerden werd ijssalon van het jaar 2012, Luciano’s IJssalon te Wassenaar. Bij de IJssalon van het jaar verkiezing is dit jaar voor het eerst ook een voedselhygiëne inspectie opgenomen in de wedstrijd. Vanuit Houwers Holtackers heeft een van onze inspecteurs, de heer Silvio Roest in de afgelopen weken alle genomineerden bezocht. Op voorhand waren de criteria duidelijk, een volledige inspectie op basis van de hygiënecode voor de ijsbereiding. De genomineerden waren:

IJssalon de Parel Putten, IJscafé Holland Uden, Luciano’s IJssalon Wassenaar, Jo’s IJssalon Reuver, en Van der Poel IJs Hengelo.

Tijdens de inspectie bleek wederom de gedrevenheid van zowel de ondernemers als de medewerkers. De salons en de bereidingsruimtes zagen er overal keurig uit, aan alle deelnemers complimenten voor de schoonmaak en voedselhygiëne.
Verbeterpunt voor alle ondernemers is het aantoonbaar maken van de verleende instructie aan de medewerkers door deze zichtbaar op te hangen of door de medewerkers te laten tekenen na ontvangst van de instructie. Let verder op de houdbaarheidsdatums van de producten, zorg dat deze ten allen tijde bij het product blijft. Deze datum is de garantiedatum van de fabrikant voor wat betreft de productkwaliteit. Verder kan het bij een recall het verschil maken tussen niets weggooien of een hele productie derven omdat er geen zekerheid is.

De registraties van de temperatuurcontroles zijn niet bij alle bedrijven aantoonbaar. Door de registraties te bewaren kunt u in het geval van een controle aantonen dat alle apparatuur goed functioneert en de bedrijfsprocessen onder de controle zijn. Bedankt voor het unieke kijkje achter de schermen en een zeer goed seizoen toegewenst.

https://www.houwersgroep.nl/wp-content/uploads/2017/06/italiaansijs.png