IJs & Spijs voor de tweede keer IJssalon van het jaar

IJs & Spijs Haps

IJs & Spijs in Haps is gekroond tot IJssalon van het Jaar 2024. Na 2017 is dit de tweede keer dat de ijsalon van Mark en Jade van Gaal de felbegeerde prijs in de wacht sleept.

Het was groot feest bij IJs & Spijs in het Brabantse Haps toen de winnaar van de IJsalon van het Jaar 2024 bekend werd gemaakt. Niet alleen het team, klanten, vrienden en familie waren naar de ijssalon gekomen, ook de pers was aanwezig om het verhaal van de winnaar op te tekenen, meldt Vakblad IJs. “Zo trots op ons team, vanavond is het feest in Haps”, zo laat SVH Meesterijsbereider Mark van Gaal op Facebook weten.

Passie en gastvrijheid

Volgens de jury was het een spannende strijd onder de zes genomineerden. De kwaliteit van het ijs, maar ook de passie en gastvrijheid van het hele team, gaven de doorslag, aldus Vakblad IJs. “Een ijssalon waar je zeker snel nog een keer naar terug wil, een terechte winnaar dus”, oordeelde de jury.

IJs & Spijs was genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2024 omdat Mark van Gaal met zijn demi-perenijs tweede was geworden tijdens De Gouden IJspatel in maart. Tijdens de Gouden IJscreatie werd hij derde met zijn coupe Practically Perfect.

Top 6 van 2024

De andere genomineerden voor de IJssalon van het Jaar 2024 waren ‘t IJshofje in Meijel, De Smaak! Chocolade & IJs in Eersel, Ciolato di’ Cello in Voorhout, IJssalon Pisa in Zevenaar en Luciano in Zevenaar.

Onderdeel van de finaleronde is de hygiëne en voedselveiligheid in deze ijssalons. Ieder jaar brengen de inspecteur van Houwers daarom een bezoek aan de genomineerde ijssalons.

Foto: Vereniging Ambachtelijk IJscentrum