HOUWERS HOLTACKERS GOES USA… EEN TERUGBLIK

Voor iedereen die geïnteresseerd was heeft Harm Hoesen tijdens zijn reis in de USA kunnen volgen middels zijn blog. Eén verhaal in het bijzonder heeft het HH team bezig gehouden; Heartattack Grill… Een nieuw concept in de USA wat nogal wat stof heeft doen opwaaien de afgelopen maanden. Het principe is simpel: burgers, frites, drank en aanverwante artikelen en dan zo VET mogelijk. Hoe is het mogelijk dat in een land waar obesitas gezondheidsprobleem nummer 1 is, dit concept bestaat?

Een van de huisregels is: gasten die meer dan 350 lbs (ongeveer 170 kg) wegen krijgen het eten gratis. Daarvoor staat er midden in het restaurant een grote weegschaal. En ja, de dikke mensen gaan echt in een vol restaurant op de weegschaal staan, want als de sirene gaat, eten ze gratis. Eet de gast vervolgens zijn/ haar bord niet leeg dan volgt er een “spanking” met een houten plank. Daarnaast krijg je bij de ingang een soort van jurk aan, alsof je een patiënt bent die wacht op z’n operatie.

Het menu bestaat uit: burgers: slechts vier soorten: Bypassburger regular, double, triple en quadruple. Eventueel kunnen er 20 (!) plakken bacon worden bijbesteld! Daarbij wordt donkere friet geserveerd. Ook is er softijs verkrijgbaar doorgeroerd met boter en om de boel af te garneren nog eens een klont boter er bovenop.

Overigens was de burger lekker maar niet bijzonder, de sfeer maakte het uniek. In het HH team vroeg iedereen zich af of dit in Nederland zou kunnen. Gedacht wordt dat als de kwaliteit goed zou zijn het wellicht een kans zou krijgen. Vanuit de publieke opinie zal waarschijnlijk veel weerstand ontstaan. En dat is ook logisch aangezien obesitas ook in Nederland een steeds groter gezondheidsprobleem wordt. Het was schrijnend om te zien dat er hele families in het restaurant zaten met allemaal een behoorlijk overgewicht, ook de kinderen. Voor de duidelijkheid: enkele weken geleden is daadwerkelijk iemand in het restaurant gestorven door hartproblemen.

https://www.houwersgroep.nl/wp-content/uploads/2017/06/bbq-grill-225×300.jpg