Audrey Biermans van Vitam wint Voedselveiligheid Bokaal

Ze heeft alle processen rondom voedselveiligheid uitstekend uitgevoerd tijdens het NK de Lekkerste op de Horecava. Daarom heeft Audrey Biermans van Vitam de Voedselveiligheid Bokaal 2024 van Houwers gewonnen. Ze werd op haar werk verrast door de inspecteur van Houwers, die de bokaal kwam uitreiken.

Audrey Biermans (rechts op de foto) doet al jaren mee aan het NK de Lekkerste op de Horecava en heeft al veel prijzen in de wacht gesleept. Dit jaar deed ze mee aan het NK Lekkerste Broodje, waarin ze derde werd, en het NK Lekkerste Vegan Burger, die ze won.

Nu heeft ze ook de Voedselveiligheid Bokaal van Houwers te pakken. Deze wordt ieder jaar uitgereikt bij de winnaar op locatie, in dit geval de Rechtbank van ‘s-Hertogenbosch, waar Audrey werkzaam is als restaurantmanager van het bedrijfsrestaurant van Vitam.

Uitstekende uitvoering

Inspecteur Voedselveiligheid Nechelle Khan was naar ‘s-Hertogenbosch afgereisd om de Voedselveiligheid Bokaal te overhandigen. Ze laat weten dat Audrey Biermans de bokaal dik heeft verdiend. “Ze heeft alle handelingen uitstekend uitgevoerd. Haar producten waren op de juiste temperatuur getransporteerd, namelijk onder de 7 graden Celsius. Ze liet ze als een van de weinige deelnemers het schoonmaakmiddel eerst twee minuten inwerken op haar werkbank, voordat ze de desinfectiespray gebruikte. Verder was haar persoonlijke hygiëne helemaal in orde; geen sieraden, het haar netjes vast en geen telefoon op de werkbank.

Ook wist Audrey alle antwoorden op de vragen die de inspecteur stelde omtrent voedselveiligheid. “Dat doen we om te checken in hoeverre mensen op de hoogte zijn van de regels.”

Audrey Biermans krijgt de Voedselveiligheid Bokaal uitgereikt van inpecteur Nechelle Khan.

Stomverbaasd

De uitreiking van de Voedselveiligheid Bokaal is ieder jaar een verrassing voor de winnaar. “Mijn vader en leidinggevende waren er ineens ook”, zegt een dolblije Audrey. “En ik wist van niets. Ik was dan ook stomverbaasd, maar natuurlijk is dit een erg leuke verrassing.”

Voedselveiligheid is vanzelfsprekend

Over de reden waarom ze de bokaal heeft gewonnen, is ze vrij nuchter. “Ik heb gewerkt zoals ik altijd werk, het is vanzelfsprekend. Wel is het harstikke mooi dat het erkend wordt en dat ik als beste ben beoordeeld.”

Audrey is overkoepelend manager van twee restaurants in de rechtbank. Bij elkaar geeft ze leiding aan ongeveer acht medewerkers. “We hebben veel aandacht voor voedselveiligheid, onder andere met cursussen. Op de werkvloer is het belangrijk om het eerst voor te doen en ze vervolgens te begeleiden en te controleren.”

Doel van de bokaal

Houwers heeft de Voedselveiligheid Bokaal in 2020 in het leven geroepen om het belang van hygiëne en voedselveiligheid te benadrukken. De vorige keer werd de bokaal gewonnen door Bjorn van Oss van Eetwinkel De Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom.