Alles over de Hygiënecode zorg in nieuwe e-learnings

Wat weet jij over richtlijnen in de nieuwe Hygiënecode voor zorginstellingen, woonvormen en Defensie? Deze is op 1 mei 2023 in werking gegaan, met een overgangsperiode tot 1 juli. Test je kennis met nieuwe e-learnings van Houwers.  

Voorheen golden er in de zorg twee hygiënecodes: één voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en één voor voedingsverzorging in kleinschalige woonvormen. In principe zijn beide vormen sinds 1 mei 2023 in één hygiënecode verwerkt. De regels gelden dus voor de centrale keukens én voor kleinschalige woonvormen. 

Eén code, twee e-learings 

Ondanks dat er één hygiënecode is, biedt Houwers twee e-learnings aan: Voedselveiligheid Zorg Huishoudelijke Setting en Voedselveiligheid Zorg Niet Huishoudelijke Setting. De code vormt de basis voor beide e-learnings, maar de insteek is afgestemd op de specifieke doelgroepen.  

Medewerkers trainen 

Waarom? Daarom! is het digitale leer- en ontwikkelplatform voor voedselveiligheid. Medewerkers trainen is ontzettend belangrijk en daarom heeft Houwers dit platform ontwikkeld. Medewerkers leren op eigen tempo meer over de basisvoorwaarden en processtappen uit de desbetreffende hygiënecode. Denk hierbij aan instructies over veilige bereiding van voedsel, omgaan met temperatuur, houdbaarheidsdatum en uitgifte van voedsel. Waarom? Daarom! is een leuke en eigentijdse manier om kennis op te doen en te toetsen. Aan het eind krijgen deelnemers een certificaat.  

Kijk voor alle e-learnings op Waaromdaarom.nu.