5 vragen aan Brownies&downieS Noordwijkerhout over Houwers en CleanUpp

Hoe waarborgen voedselverwerkende bedrijven de voedselveiligheid en hoe helpen Houwers en CleanUpp hen daarbij? We vragen het dit keer aan Jolanda Volkerijk, eigenaar van Brownies&downieS Noordwijkerhout. 

1. Sinds wanneer werken jullie samen met Houwers?

“In 2018 begon ik met Brownies&downieS Noordwijkerhout. Alle vestigingen werken met Houwers en dus wij ook. We hebben voedselveiligheid en HACCP namelijk hoog in het vaandel staan. We zijn ook meteen met CleanUpp begonnen.”

2. Wie gebruikt bij jullie de CleanUpp-app?

“Onze hoofd keuken heeft ‘m op haar telefoon en ik als eigenaar ook. Eén van ons tweeën is er namelijk altijd. We houden alles bij, samen met het vaste team.”

3. Hoe gebruiken jullie de app?

“We checken onder andere of alle apparaten de juiste temperatuur hebben, de THT’s kloppen, of alles juist is teruggekoeld, FIFO is toegepast en of alles schoon is. Wij doen dat gedurende de dag, maar controleren alles nog eens aan het eind van de dag. Zo waarborgen we HACCP binnen ons bedrijf.”

4. En wat levert die werkwijze op?

“Ik heb voorheen in andere horecazaken gewerkt en heb het nog niet eerder zo goed op orde gezien als bij ons. Ook onze hoofd keuken zegt dat er bijna nergens zo schoon en netjes wordt gewerkt. We leggen de lat erg hoog voor onszelf. Dit jaar scoorden we 96 punten tijdens een onaangekondigde inspectie van Houwers. Ons streven is 100 punten.”

5. Hoe ervaren jullie de samenwerking met Houwers?

“Als erg prettig. Je kunt het zien als een controle, maar het is eigenlijk voor jezelf om te zien of je het goed doet en wat je kunt verbeteren. Houwers is er voor ons en helpt ons om voedselveiligheid te waarborgen. Zonder een check is de kans groot dat je het laat versloffen en dat willen we niet. Verder kunnen we makkelijk schakelen en krijgen we snel een reactie als er iets is.”

Meer weten over CleanUpp? Ga naar de site en vraag een gratis demo aan.