Zo blijft Leanne’s Bakery alert op voedselveiligheid  

Leanne's Bakery voedselveiligheid

Waarom gaan ondernemers met Houwers in zee? We vragen het dit keer aan Leanne la Grange, die sinds 2020 goed aan de weg timmert met haar verse, handgemaakte granola voor consumenten en de horeca. “Het is fijn als iemand meekijkt die gespecialiseerd is in voedselveiligheid.”  

Na ruim 3,5 jaar bij Frietboutique in Rotterdam te hebben gewerkt, startte Leanne la Grange in mei 2020 met Leanne’s Bakery, een consumentenwebshop met verse, huisgemaakt granola. Al vrij snel was er ook interesse vanuit de horeca. Haar assortiment bestaat momenteel uit tien verschillende soorten granola, waaronder chocolade, speculaas, koffie en een aantal vegan-varianten.”   

Etikettering 

Met de hobby die een business werd, kwamen er ook meer verantwoordelijkheden. “Ik moest nadenken over zaken als etikettering, maar ik wist helemaal niet waar een etiket aan moet voldoen”, vertelt Leanne. “Ik kende Houwers nog uit mijn tijd bij Frietboutique, dus heb ik contact opgenomen.”  

Allergenen 

Houwers adviseerde de kersverse ondernemer om onder andere het handboek etikettering door te nemen. “Een flink boekwerk van zeventig pagina’s. Op basis daarvan heb ik een etiket ontworpen dat Houwers vervolgens heeft gecheckt. Eén van de aandachtspunten is de allergeneninformatie. Dat moet dikgedrukt of in hoofdletters op het etiket staan. Ik doe het allebei.” 

Nieuw pand 

Ook toen Leanne overging van productie aan huis naar een eigen pand, schakelde ze Houwers in. “Ik bakte op een gegeven moment zestig kilo per week. Dat was thuis niet meer te doen. Nog voordat ik operationeel was op de nieuwe locatie, wilde ik het pand door Houwers laten controleren. Ik ben zelf erg alert op voedselveiligheid en hygiëne, maar het is fijn als iemand meekijkt die gespecialiseerd is en de puntjes op de i zet.”   

Jaarlijkse inspectie 

Sindsdien komt Houwers jaarlijkse langs voor een inspectie. “Ik leef daar iedere keer weer naartoe, want het is best spannend. Achteraf blijkt altijd dat die zenuwen niet nodig waren, maar de jaarlijkse controle houdt me wel scherp.”  

Inmiddels produceert Leanne’s Bakery op een andere, grotere locatie in Rotterdam én breidt ze haar activiteiten uit. “Tegenwoordig maak ik ook cakes en andere zoetigheden, voornamelijk voor de horeca. Binnenkort open ik in dit pand een winkeltje voor de buurt.” 

Wil je voedselveiligheid in jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen? Neem dan contact op met Houwers.