Voor de zesde keer is het vandaag (7 juni) World Food Safety Day, oftwel Wereld Voedselveiligheidsdag. De Wereldgezondheidsorganisatie wijst dit jaar onder meer op het belang van adequate controle.
Alle bedrijven die met voedsel werken, hebben te maken met risico’s die de voedselveiligheid mogelijk in gevaar brengen; de soep is niet tijdig teruggekoeld, de thermometer blijkt niet gekalibreerd te zijn of de opslagruimte is al een week niet schoongemaakt. Hoe kun je die situaties zoveel mogelijk voorkomen?
Zelfcontrolesysteem
Elk bedrijf is zelf verantwoordelijk voor de voedselveiligheid binnen de organisatie. Ondernemers die ondersteuning nodig hebben, kunnen een controle- en adviesbureau inschakelen. Houwers informeert ondernemers over de regels van de betreffende hygiënecode en brengt de risico’s binnen het bedrijf in kaart. Ook helpt Houwers bedrijven een zelfcontrolesysteem in te voeren. Lees hier hoe dat in z’n werk gaat en wat de voordelen zijn.
Ondernemers kunnen ook gebruikmaken van de CleanUpp-app, waarmee de complete HACCP-registratie digitaal kunnen uitvoeren. Handig en overzichtelijk. Kijk op cleanupp.com voor meer informatie.