Na de dramatische Salmonella uitbraak lijkt de NVWA het vertrouwen niet terug te hebben in de producent van de gerookte zalm. Uit een bericht op de site van de NVWA blijkt dat 55% van de Nederlandse visbedrijven “oranje” scoort na inspecties van de NVWA. Er worden meer inspecties in deze branche aangekondigd. Het zal je als bedrijf gebeuren dat je zo in het nieuws komt, je staat er gekleurd op!
De Houwers Groep is al enige jaren geaccepteerd toezichthouder namens de NVWA en ziet op de NVWA app dat daar alleen nog maar de lunchrooms met hun kleur vermeld staan. De druk op de markt lijkt toch te moeten komen van deze vorm van publiciteit aan de beschikbare inspectie gegevens. Naming en shaming is een middel om eerlijke handel mogelijk te maken, 55% van de visbedrijven die hun voedselveiligheid niet op orde hebben, geeft toch een extra selectie criterium als je een betrouwbare leverancier zoekt. Het inspectieresultaat van de Houwers Groep is bij een groene kleur, direct gekoppeld aan de kleur die de NVWA aan je toekent op hun site. Wacht niet tot je zo onaangenaam verrast wordt als de visbranche.