NVWA kritisch op fermentatie, Euro-Toques en Houwers bieden HACCP-plan

Tijdens een recente controle bij een lid van Euro-Toques Nederland is gebleken dat de NVWA niet gecharmeerd is van gefermenteerde producten. Alle gefermenteerde producten moesten per direct uit de keuken en het landgoedwinkeltje verwijderd worden. NVWA wil dat restaurateurs per product een HACCP-plan schrijven.

Vanwege de strenge eisen van de NVWA, voorziet de chef van het betreffende restaurant problemen voor andere chefs die dezelfde bewerkingsmethoden hanteren en heeft daarom contact gezocht met Euro-Toques Nederland. Veel leden maken namelijk gebruik van fermentatie.

HACCP-plan

Een inspecteur van Houwers heeft daarop het restaurant bezocht, waarna is afgesproken dat Houwers leden van Euro-Toques ondersteuning zal bieden. Daarbij kan Houwers voor elk bedrijf, en samen met dat bedrijf, een HACCP-plan maken voor gefermenteerde producten dat voldoet aan de strengere eisen van de NVWA.

Neem voor vragen over fermentatie, of over voedselveiligheid en hygiëne in het algemeen, contact op met Houwers.