Er stond veel op het spel tijdens de NAVO-top in Den Haag. Dat gold ook voor Van der Linde Catering, dat de regeringsleiders, ministers en hun delegaties van smakelijke maaltijden mocht voorzien. Om de voedselveiligheid extra te borgen tijdens het event, schakelde het bedrijf de inspecteurs van Houwers in.
“Tijdens de NAVO-top fungeerden wij als het verlengstuk onze klant Van der Linde Catering uit Berkel en Rodenrijs”, zegt inspecteur Pieter (rechts op de foto), die samen met collega Axel alle dagen aanwezig was. ” We waren daar om te helpen de voedselveiligheid te borgen. Tevens waren we de schakel tussen de cateraars en de NVWA, die ook op volle sterkte aanwezig was.”
Samenwerking top
Het doel van de eerste dag was het verkennen van de verschillende ruimtes en het in kaart brengen van eventuele risico’s voor de voedselveiligheid. “Er heerste een ontspannen sfeer op de werkvloer en de samenwerking was top”, zegt Pieter. “Na deze eerste inspectieronde hebben we de twee dagen doorgesproken zodat iedereen wist wie waar moest staan en hoe laat.”
Veel maaltijden
Tijdens de top stonden er dagelijks verschillende lunches, diners, buffetten en borrels op de planning voor de regeringsleiders, ministers en hun delegatie. “Daar hebben we temperaturen van koelingen, bains-marie en warmhoudplaten scherp in de gaten gehouden. Ook de ongekoelde presentie werd strak uitgevoerd.”
Bijzondere ervaring
De inspecteurs van Houwers hadden gelukkig een aantal momenten om het unieke event in zich op te nemen. “Op de laatste dag was het fotomoment van alle leiders”, vertelt Pieter. “Toevallig stond ik bij een uitgiftepunt naast de route. Op twee meter afstand passeerde onder andere Rutte, Schoof, Erdogan, Trump, Macron, Orban, Tusk, Starmer en Meloni. Het was bijzonder om wereldleiders, die je zo vaak in het nieuws ziet, nu in levende lijve te zien.”
Complimenten van de NVWA
Het borgen van de voedselveiligheid tijdens de NAVO-top is meer dan gelukt, concludeert Pieter. “De samenwerking met Van der Linde en de NVWA is prima verlopen. De NVWA heeft de cateraar zelfs de complimenten gegeven voor de professionele en voedselveilige aanpak.”