Live Q&A: hoe ga je voedselveilig om met groente & fruit?

Schuif op vrijdag 29 januari aan bij de eerste live Q&A van 2021, georganiseerd door Houwers Groep. Van 10:00 tot 10:30 uur zit onze inspecteur Pieter Heuvelmans klaar voor alle vragen rondom voedselveiligheid. Met deze keer het thema: Voedselveilig werken met groenten en fruit.

Waar let je op bij het kopen van deze vitamine rijke producten uit de Schijf van Vijf? Welke bewaarmethodes pas je toe en niet onbelangrijk: waarmee moet je rekening houden tijdens het bereiden?

Wist je dat…

  • een visuele beoordeling van rauwe groenten en fruit een goede methode is om de kwaliteit en versheid te beoordelen.

  • gesneden groenten sneller bederven en daardoor in de koelkast bewaard moeten worden.

  • dat op de verpakking van gesneden groenten wel een THT staat en op rauwe groenten niet.

  • wanneer een geschilde appel bruin kleurt, niet direct de voedselveiligheid in gevaar komt.

  • je aardappelen en frietjes niet te bruin moet afbakken om de vorming van acrylamide te beperken.

  • je rauwe (kiem)groenten en fruit zorgvuldig moet wassen om vervuiling en allerlei besmettingen te verwijderen.

  • je zelfgemaakte smoothies of zelf geperste vruchtensappen in de koelkast en niet langer dan een dag moet bewaren.

  • groenten bij het garen goed moet door verhitten tot 75°C of heter in de kern.

Naast een toelichting op bovenstaand, beantwoordt de inspecteur graag alle vragen op het gebied van groente & fruit. Voor zowel de particuliere als in de professionele keuken. Heb je vooraf vragen die je graag behandeld ziet worden? Mail dan naar pieter@houwersgroep.nl. Je vragen live stellen is natuurlijk ook mogelijk – dit kan in de comments onder de livestream.

Schakel in via Facebook. Klik hier voor het event (klik op geïnteresseerd om het niet te missen).