FOOD FOR THOUGHT….. VOEDSELVERSPILLING

In een onlangs verschenen onderzoek is naar buiten gekomen dat de consument jaarlijks ruim 50 kilo eetbaar voedsel per persoon in de afvalbak gooit. Dat is in totaal voor € 2.4 miljard. Producenten, tussenhandel, horeca en supermarkten verspillen nog eens zo’n € 2 miljard aan voedsel. Dit is niet alleen zonde van het geld maar ook van het milieu. Het energieverbruik bij de productie, de CO2 uitstoot bij het transport en de afvalverwerking zijn dan voor niets geweest.

De overheid wil dat de voedselverspilling in 2015 met 20% is afgenomen. Daarbij richt het Rijk zich op bewustwording en gedragsverandering in de hele voedselketen, van producent naar consument. Ondernemers worden gestimuleerd met innovatieve ideeën te komen om voedselverspilling te voorkomen. Voedsel gaat bijvoorbeeld verloren tijdens opslag, transport of verwerking. Denk aan restafval dat ontstaat tijdens de productie, maar ook aan voedsel dat vanwege kwaliteitsverlies niet meer wordt gegeten.

Dus wat zou u in uw processen kunnen aanpassen om zo voedselverspilling terug te brengen naar een minima?
(bron site: Rijksoverheid)

https://www.houwersgroep.nl/wp-content/uploads/2017/06/Voedselverspilling.png