Even voorstellen: Cobie Ockers, inspecteur Voedselveiligheid bij Houwers

inspecteur Voedselveiligheid Houwers

Wie zijn de mensen van Houwers? Om een beeld te geven van het team dat zich elke dag bezighoudt met de voedselveiligheid bij onze klanten, zetten we collega’s regelmatig in de spotlights. Dit keer Cobie Ockers, die onlangs bij Houwers is begonnen als inspecteur Voedselveiligheid.

Wat voor werk deed je voorheen?
“Ik was lange tijd werkzaam in horeca, onder andere bij restaurant Huis ter West en Brownies&downieS.”

Hoe heeft die ervaring jou gevormd?
“Ik heb 26 jaar in de horeca gewerkt, altijd in de keuken en de bediening. Ten eerste leer je goed met stress omgaan. En omdat je in de horeca met veel verschillende mensen te maken hebt, zit het met je sociale vaardigheden op een gegeven moment wel goed.”

Waarom ben je bij Houwers aan de slag gegaan?
“In de keuken was voedselveiligheid voor mij een prioriteit, ik was er altijd mee bezig. Er kwam weleens een inspecteur van de NVWA en dat werk leek mij ontzettend interessant. Daarom past dit werk perfect bij mij.

Hoe bevalt het werk je tot nu toe? 
“Heel goed. Bij Houwers heerst er een cultuur van ondersteuning, iedereen is altijd bereid om elkaar te helpen. Die instelling nemen we ook mee naar onze klanten. Het leuke is dat ik bedrijven ook vanuit mijn ervaring in de horeca kan adviseren over voedselveiligheid. Ik weet als geen ander hoe het werkt in de branche. Ik zie situaties waar ik vroeger zelf ook tegenaan liep en kan daardoor praktische tips geven.

Wat ga je op letten als inspecteur Voedselveiligheid?
“In mijn ervaring is algemeen onderhoud in de horecakeuken nog weleens een ondergeschoven kindje. Daar let ik dan ook op als inspecteur. Maar over het algemeen vind ik het leuk om mensen te helpen, te adviseren en zeker te complimenteren als het goed gaat.”

Meer weten over de inspecteurs en de werkwijze van Houwers? Neem gerust contact op.