BESMETTE HAMBURGERS

De EHEC bacterie maakt slachtoffers onder kinderen in Zweden en de rundvleeshamburgers komen uit Nederland. Vorig jaar in Duitsland ook al 30 doden door deze vreselijke bacterie, toen in spruitgroenten. De e-coli bacteriën, waartoe de EHEC behoort, zijn darmbacteriën en komen voor in het darmstelsel van mens en dier. Als er tijdens de slacht onzorgvuldig wordt gewerkt en de inhoud van het darmpakket komt in contact met het karkas van het dier, dan is de besmetting een feit.

Toch is de wetgeving heel duidelijk dat rundvlees vrij moet zijn van e-coli en salmonella. Deze wettelijke eis is niet zo streng voor varkensvlees, daar mag e-coli wel op voorkomen. Het verschil is dat rundvlees gebruikt wordt voor o.a. filet-americain en tartaar. Beide producten kunnen rauw gegeten worden en zouden met e. coli direct een gevaarlijk product worden. Het wordt namelijk niet meer verhit voordat je het product eet. Als het bericht dan in het nieuws komt dat rundvlees hamburgers besmet zijn met e-coli, denk je snel: “ze zullen toch geen varkensvlees gemengd hebben met rundvlees”! Als je paard durft te mengen met rundvlees, waarom dan niet met varkensvlees! De oude keuringsdienst van Waren controleerde hier zeer streng op bij de plaatselijke slagers, varkens eiwitten werden in het laboratorium feilloos onderkent van rundvleeseiwitten.

Maar de nieuwsberichten melden hier niets over, alleen dat de herkomst van het vlees uit Polen en Roemenië is. “Ze zullen toch niet zomaar bij iemand ingekocht hebben, een prijs aanbieder, die zijn kwaliteit niet kan garanderen met certificaten”?

In Zweden is er dus bij het bereiden van de hamburgers ook een grote fout gemaakt, de kerntemperatuur van de hamburger is niet hoog genoeg geweest!!

https://www.houwersgroep.nl/wp-content/uploads/2017/06/Ehec-hamburger.jpg